Grezsa István békés fejlődést ígér Hódmezővásárhelynek

A városi kórházat fejlesztené és az úgynevezet tram-train-beruházásra építve komplex közlekedésfejlesztési programot indítana Hódmezővásárhely polgármesterként Grezsa István, aki független jelöltként indul az önkormányzati választáson. A politikus a legfontosabbnak azonban azt tartja, hogy békét teremtsen a városban.

2019. 10. 12. 7:30
GREZSA István
A jelöltnek a helyi ügyek a legfontosabbak Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokkal több köt össze minket Hódmezővásárhelyen, mint ami elválaszt, ha azonosítjuk ezeket a közös nevezőket, akkor azokra egy sokkal békésebb, együttműködőbb város építhető – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Grezsa István független polgármesterjelölt. A politikus szerint közös nevező a helyi egészségügy és a kórház ügye, az utak állapota és a közlekedés, illetve az is, hogy új munkahelyeket vonzanak Vásárhelyre. Úgy véli, a többi csak politika.

– Márpedig az elmúlt másfél évben Hódmezővásárhelyen az egész életünk a politikáról szólt, ahelyett, hogy a politika szólt volna az életünkről. Ha a választók bizalmából polgármester lehetek, a következő öt évre azt tűzöm ki legfőbb célként, hogy Hódmezővásárhelyen a feje tetejéről a talpára állítsam a helyi politikát. Békét kell teremteni, ez a legfontosabb – emelte ki Grezsa István.

A politikus életében kiemelt szerepet töltött és tölt be Hódmezővásárhely, a családja nemzedékek óta a városban él, amely számára a világ közepe.

– Édesapám éveken át volt a Bethlen gimnázium köztiszteletnek örvendő tanára, majd igazgatója. Mi pedig a feleségemmel évtizedek óta háziorvosként igyekeztünk, igyekszünk segíteni a vásárhelyi embereknek. Velem minden fontos dolog itt történt: itt végeztem az iskoláimat, itt kezdtem el dolgozni és itt alapítottam magam is családot – fogalmazott a kormánypárti polgármesterjelölt.

A jelöltnek a helyi ügyek a legfontosabbak
Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Grezsa István polgármesterként a tram-train-beruházásra építve indítana egy komplex közlekedésfejlesztési programot, amellyel Hódmezővásárhelyt a legjobban járható magyarországi várossá tennék. Nemcsak utakat építenének és újítanának fel, hanem a Nagyállomást is újjávarázsolnák.

– Még a nyáron indítottam el a városi konzultációt a helyi kórház ügyé­ben, a jelenlegi városvezetés ugyanis arra hivatkozva nem támogatta az intézmény fejlesztését, hogy annak már nem az önkormányzat, hanem az állam a fenntartója. Én azonban máshogy gondolom ezt, szerintem ez a mi kórházunk, hiszen itt vásárhelyiek gyógyítanak vásárhelyieket – hangsúlyozta. Éppen ezért Grezsa István a következő öt évben olyan kórházfejlesztésbe kezdene, amelyben ötven darab új, klimatizált, önálló fürdőszobával ellátott kórtermet építenének, felújítanák a gyermekosztályt, és egy MR-készüléket is telepítenének az intézménybe.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.