Helyettes államtitkár: Új egészségkultúrát honosítunk meg hazánkban

A gyógyítás nem csak szakmai kérdés, hanem hivatás, lényege a szolgálat, a rászorulók felé kinyújtott segítő kéz – mondta Csiki Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára pénteken Dombóváron, a Szent Lukács Kórház fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Forrás: MTI2019. 10. 18. 14:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csiki Zoltán a kórház dolgozói előtt mondott köszöntőjében kiemelte: az intézmény munkatársai hűek Szent Lukács örökségéhez, orvosi esküjükhöz, a keresztény és magyar hagyományokhoz.

„Jelenleg új egészségkultúrát honosítunk meg hazánkban, amelynek alapjait ugyanezek az elvek képezik” – fogalmazott.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy 2006-tól 4,6 milliárd forint értékben történt fejlesztés a dombóvári kórházban. „A következő években közös erővel mindent megteszünk annak érdekében, hogy az intézmény még fejlesztendő területei, épületei meg tudjanak újulni” – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.