Kiütötték az ellenzéki összefogást a jobbikosok

Az „ellenzéki moslékszövetség” esélyeinek tudatos gyengítésének szándékával lépett vissza a baloldallal közös jelöltségtől négy jobbikos Győrben. A pártvezetés, kitartva az együttműködés mellett, etikai eljárást indít saját párttársai ellen. A visszalépést bejelentő Fodor Roland a Magyar Nemzetnek azt mondta, ő indíthatna etikai eljárást az országos vezetés ellen, a Jobbik elnöksége pedig illegitim.

Magyar Nemzet
2019. 10. 08. 18:38
Fodor Roland
Fodor Roland, a Jobbik önkormányzati képviselõje Fotó: MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszaléptek az ellenzéki összefogás jobbikos jelöltjei Győrben, amivel „az ellenzéki moslékszövetség elveszítette a képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is” – jelentette be kedd reggel Fodor Roland, az egyik visszalépett jobbikos. Közösségi oldalán azt írta, hónapok óta tervezték kilépésüket, mert így a nemzetellenes baloldali pártok nem tudnak külön-külön frakciót alakítani az új közgyűlésben. – Ehhez pedig szükséges volt pár hónapig belemennünk – minden jóérzésű polgár döbbenetére – ebbe a proletár rémálomba. Értelmes magyar ember nem támogathatja a gyurcsányista erők megerősödését sem Győrben, sem országosan – olvasható Fodor bejegyzésében. Leszögezte, döntésüknek nincs köze a „DK országos pártközpontja által megrendelt, a fideszes polgármestert ocsmány módon lejárató anyagokhoz”, a magánéleti botrányba keveredett Borkai Zsoltot leváltani pedig „a teljesen alkalmatlan Glázer Tímeára és a gyomorforgató módon kampányoló bandájára, semmit sem javítana a város helyzetén”. Fodor kitért arra is, hogy csak olyan Jobbik-elnökséget tudnak támogatni, amely kommunisták nélkül, a jobboldalon kívánja leváltani a korrupt Fideszt. „A többiek pedig nyugodtan lépjenek át a DK-ba, ott majd naphosszat lehet csókolgatni Vadai Ágnest, vagy lerészegedni a szemkilövető Gyurcsány Ferenccel”.

A bejelentés után a Jobbik országos vezetése, elítélve a győri tagok tettét, felfüggesztették az alapszervezet működését, a visszalépők ellen pedig etikai eljárás indult. A baloldal segítségére sietve pedig közölték, továbbra is tartják magukat a megállapodásokhoz. Sneider Tamás pártelnök „az aljas és undorító, de vitathatatlanul erős Fidesz nevű szörnyeteget” látja párttársai döntése mögött, szerinte nem kizárt, hogy „kivásárolták a leggyengébb láncszemeket az ellenfél soraiból”. Sneider ugyanakkor elismeri, „egy rúgással vitték földre a győri ellenzéki összefogást és a Jobbikot is, hiszen erre a lépésre nem lehet jól reagálni”.

Balczó Zoltán, a Jobbik korábbi EP-képviselője úgy reagált, nem gondolta, hogy ennyi „jellemtelen ember tud a pártunkban komoly szintre jutni – amivel főleg az elmúlt bő egy évben szembesülnünk kellett”.

A Magyar Nemzet megkereste Fodor Rolandot, aki szerint előfordulhat, hogy ő indít etikai eljárást az Jobbik országos elnöksége ellen, mert megszegték az Alapító Nyilatkozatot azzal, hogy – velük ellentétben – összeálltak Gyurcsánnyal és a baloldallal. Ismert, a Jobbik alapítólevele szerint a párt „értékelvű, konzervatív, módszereiben radikális, nemzeti-keresztény” mozgalom, melynek elsődleges feladata a „kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból”. – Ha a Jobbik elnöksége kizár, azt nem tekinthetjük legitim döntésnek, hiszen májusban lemondott az elnökség. Szerintem az volna a korrekt, ha a DK-nak való kényszeres megfelelés helyett a Jobbik elnöksége megvárná az új elnökség felállását – tette hozzá Fodor Roland, aki úgy látja, a Dk-val való együttműködés az oka a tehetségtelen és gyáva ellenzéki politizálásnak, amely vereségre ítéltetett.

Közben Szilágyi György, a Jobbik szóvivője bejelentette, hogy feljelentést tesz az ügyészségnél a Borkai Zsolt győri polgármester ügyeivel foglalkozó blogon megfogalmazott állítások miatt. A politikus annak kivizsgálását kéri, hogy történt-e szexuális kényszerítés, hivatali visszaélés, illetve kábítószer birtoklás.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.