Komló egyik szavazókörében megismétlik a választást

A Baranya megyei Komló 5. számú egyéni választókerületének 13. számú szavazókörében november 10-én megismétlik az önkormányzati választást – közölte Partos János, a Baranya Megyei Területi Választási Iroda vezetője az MTI érdeklődésére pénteken.

Forrás: MTI2019. 10. 25. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pécsi Ítélőtábla előzőleg – a települést és a szavazókört meg nem nevezve – tudatta: október 24-i döntésével jogerősen megállapította, hogy az október 13-án tartott helyi önkormányzati választáson megtartott szavazás jogszabálysértő volt.

A döntéssel a polgármester-választás és az egyéni választókerületi képviselő választás eredményét megállapító határozatot megsemmisítették és a szavazókörben a szavazást megismételtetik.

Az indoklás szerint a szavazókörben a választás napján egy 10-12 fős társasághoz tartozó személyek jelentős számú választópolgárt kísértek a szavazóhelyiséghez, velük a szavazóhelyiségbe és a szavazólap kitöltésének idejére a szavazófülkébe is bementek.

A bíróság szerint a szavazók a külső szemlélők számára nem voltak fogyatékkal élők, testi fogyatékosságuk vagy egyéb ok a szavazásukat nem akadályozta. Ez a magatartás, és ennek a szavazatszámláló bizottság által történő elfogadása, megakadályozásának elmulasztása az ítélőtábla álláspontja szerint egyértelműen és kétséget kizáróan a többi között a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelveibe ütközik.

A valasztas.hu adatai szerint az október 13-i választáson Komló 5. számú egyéni választókerületének 13. számú szavazókörében 1.206 volt a névjegyzékben szereplő választópolgárok száma. Közülük 506-an jelentek meg és 487-en érvényesen szavaztak. A két polgármesterjelölt közül Polics József (Fidesz-KDNP) 316, míg Ferenczy Tamás (Komló Összeköt Egyesület) 171 szavazatot szerzett a szavazókörben.

Komlón az október 13-i eredmények szerint Polics József 4.177, míg Ferenczy Tamás 4.059 szavazatot szerzett.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.