Varga Judit: Gyümölcsöző a magyar-francia jogi együttműködés

A sok évszázados magyar-francia kapcsolatokon belül különösen gyümölcsöző az igazságügyi együttműködés – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Francia-Magyar Jogi Napok elnevezésű rendezvény megnyitóján Budapesten pénteken.

Forrás: MTI2019. 10. 11. 11:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszter kiemelte a kölcsönös megértés és együttműködés fontosságát, ami elengedhetetlen a jogharmonizációhoz.

Varga Judit megjegyezte, hogy az Igazságügyi Minisztérium háttérintézményeként létrejött Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet is a pénteki rendezvény témájához hasonló területen tevékenykedik.

Gyarmathy Judit, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese felszólalásában méltatta a magas szintű és eredményes magyar-francia bírósági kapcsolatokat.

A Budapesti Francia Intézetben rendezett egész napos Francia-Magyar Jogi Napokon magyar és francia bírák, ügyészek és jogtudósok tartanak előadásokat, többek között az egységes nemzeti és uniós joggyakorlat, a versenyjog, a nyomozás és az alternatív vitarendezési eljárások témakörében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.