időjárás 3°C Miklós 2022. december 6.
logo

Leszavazták a szuperkórházat Karácsonyék

Kárpáti András
2019.11.27. 17:06

Amint arról korábban beszámoltunk, a szerdai fővárosi közgyűlésen a főpolgármester többek között 50 milliárdos egészségügyi fejlesztéshez kötötte a sportcentrum támogatását. A fővárosi Fidesz-frakció módosító javaslatában arra kérte a fővárost, hogy ugyanekkora összeggel járuljon hozzá a budapesti egészségügy fejlesztéséhez, valamint hogy kötelezze el magát a Dél-budai Centrumkórház mellett, ám a baloldali többségű testület nem szavazta ezt meg.

Fidesz-KDNP: A főváros nem volt hajlandó többlettámogatást elkülöníteni az egészségügyre

A Fidesz-KDNP szerette volna elérni, hogy a fővárosi önkormányzat a kormányhoz hasonlóan különítsen el 50 milliárd forintos egészségügyi célú többlettámogatást, erre azonban a városvezetés nem volt hajlandó – mondta Borbély Lénárd csepeli polgármester azt követően, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdán egyhangú döntéssel megszavazta, hogy – feltételekkel – Budapest legyen a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezője.

A kormánypárti politikus újságíróknak kifejtette, ha Karácsony Gergely főpolgármester komolyan gondolja választási kampányban tett ígéreteit, fontos neki a főváros egészségügyi fejlesztése, akkor ezért tennie is kell, nem elég a kormányra és a kerületekre hárítania a felelősséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.