időjárás 21°C Róbert 2023. június 7.
logo

Megkezdődött Pomáz ellenzéki eladósítása

Gabay Dorka
2019.11.30. 07:34

Kétszázmillió forint folyószámlahitel felvételéről döntött Pomáz új, balliberális vezetése, mégpedig úgy, hogy a város a banknak nyolc alcsevicai telket ajánlott fel ingatlanfedezetként és inkasszójogot az önkormányzat számlájára – tudta meg a Magyar Nemzet. Információink szerint a hitelfelvételt nyolc képviselő megszavazta, míg ketten ellene voksoltak. Sarkadi Attila önkormányzati képviselő, a javaslat egyik ellenzője lapunk megkeresésére elmondta, szükségtelennek tartja és tiltakozik is a város újbóli eladósítása ellen.

– Pomáz 2014-ben megszabadult az előző vezetések alatt felhalmozott csaknem hárommilliárd forintos kezelhetetlen adósságállományától. Mindemellett a városba az elmúlt öt évben csaknem hárommilliárd forint pályázati pénz érkezett, amelyből régen várt fejlesztéseket sikerült megvalósítani – fogalmazott a politikus, hozzátéve: Pomázt tehermentesen adták át októberben az új vezetésnek.

– A hitelfelvétel mögött vagy szakmai dilettantizmus áll, vagy valamilyen egyéb okból akarják eladósítani a várost. Sajnos ez most a baloldali vezetésű települések nagy részében tetten érhető – jegyezte meg. Sarkadi kiemelte: miközben az új vezetés folyamatosan arról beszél, hogy nincs pénz semmire, megduplázta az önkormányzati bizottságok számát. – Példátlan módon minden nyertes képviselő – aki a Közösen a Városunkért Egyesület színeiben bejutott – bizottsági elnök lett, kiemelt fizetéssel. Mindemellett a város négy külsős bizottsági taggal többet fog fizetni, mint az előző ciklusban.

Siófokon is különös dolgok történnek. Lengyel Róbert polgármester a testület november 21-i ülésén azzal a javaslattal rukkolt elő, hogy Bardócziné Molnár Anita alpolgármester jutalmat kapjon. Ez azért különös, mert Bardócziné mindössze egy hónapja főállású alpolgármester. Ezalatt a röpke időszak alatt „az új képviselő-testület működésének megkezdésével kapcsolatos feladatok hatékony, gördülékeny lebonyolításában tevékeny szerepet vállalt”, legalábbis Lengyel Róbert szerint. A testület által elfogadott előterjesztés alapján az alpolgármester közel hatszázezres fizetése mellé most további 581 ezer forint jutalmat kap.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.