Megkezdődött Pomáz ellenzéki eladósítása

Kétszázmillió forint folyószámlahitel felvételéről döntött Pomáz új, balliberális vezetése: a város a banknak nyolc telket ajánlott fel ingatlanfedezetként és inkasszójogot az önkormányzat számlájára.

2019. 11. 30. 7:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétszázmillió forint folyószámlahitel felvételéről döntött Pomáz új, balliberális vezetése, mégpedig úgy, hogy a város a banknak nyolc alcsevicai telket ajánlott fel ingatlanfedezetként és inkasszójogot az önkormányzat számlájára – tudta meg a Magyar Nemzet. Információink szerint a hitelfelvételt nyolc képviselő megszavazta, míg ketten ellene voksoltak. Sarkadi Attila önkormányzati képviselő, a javaslat egyik ellenzője lapunk megkeresésére elmondta, szükségtelennek tartja és tiltakozik is a város újbóli eladósítása ellen.

– Pomáz 2014-ben megszabadult az előző vezetések alatt felhalmozott csaknem hárommilliárd forintos kezelhetetlen adósságállományától. Mindemellett a városba az elmúlt öt évben csaknem hárommilliárd forint pályázati pénz érkezett, amelyből régen várt fejlesztéseket sikerült megvalósítani – fogalmazott a politikus, hozzátéve: Pomázt tehermentesen adták át októberben az új vezetésnek.

– A hitelfelvétel mögött vagy szakmai dilettantizmus áll, vagy valamilyen egyéb okból akarják eladósítani a várost. Sajnos ez most a baloldali vezetésű települések nagy részében tetten érhető – jegyezte meg. Sarkadi kiemelte: miközben az új vezetés folyamatosan arról beszél, hogy nincs pénz semmire, megduplázta az önkormányzati bizottságok számát. – Példátlan módon minden nyertes képviselő – aki a Közösen a Városunkért Egyesület színeiben bejutott – bizottsági elnök lett, kiemelt fizetéssel. Mindemellett a város négy külsős bizottsági taggal többet fog fizetni, mint az előző ciklusban.

Siófokon is különös dolgok történnek. Lengyel Róbert polgármester a testület november 21-i ülésén azzal a javaslattal rukkolt elő, hogy Bardócziné Molnár Anita alpolgármester jutalmat kapjon. Ez azért különös, mert Bardócziné mindössze egy hónapja főállású alpolgármester. Ezalatt a röpke időszak alatt „az új képviselő-testület működésének megkezdésével kapcsolatos feladatok hatékony, gördülékeny lebonyolításában tevékeny szerepet vállalt”, legalábbis Lengyel Róbert szerint. A testület által elfogadott előterjesztés alapján az alpolgármester közel hatszázezres fizetése mellé most további 581 ezer forint jutalmat kap.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.