Verekedést provokált volna egy baloldali csoport Miskolcon

Egy utánpótlás-kézilabdamérkőzésen csinált döbbenetes botrányt Miskolc volt MSZP-s alpolgármestere, jelenlegi önkormányzati képviselő. Mokrai Mihály az egyik csapat edzőjébe, Csontos Róbertbe kötött bele, ő az a férfi, aki öt nappal az önkormányzati választások előtt lépett vissza az egyéni képviselő-jelöltségtől és fordított hátat a miskolci ellenzéki összefogásnak.

2019. 11. 22. 5:55
-
Veres Pál őszinte sajnálatát és megdöbbenését fejezte ki a politikai megnyilvánulás miatt Fotó: MTI/Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilvános bocsánatkérésre szólította fel tegnap Mokrai Mihályt, Miskolc volt MSZP-s alpolgármesterét, jelenlegi önkormányzati képviselőt a Fidesz–KDNP helyi frakciója, miután a baloldali politikus és csapata botrányt rendezett egy fiú-kézilabdamérkőzésen – erről tájékoztatta tegnap lapunkat Hollósy András.

A Fidesz–KDNP képviselőcsoportjának szóvivője, önkormányzati képviselő elmondta: a férfi többedmagával érkezett meg a sporteseményre, ahol először megafont használva zavarták a rendezvényt, majd a helyi sajtó tájékoztatása szerint megpróbáltak verekedést provokálni, és inzultálták az egyik csapat, a MISI SC edzőjét.

Utóbbi az a Csontos Róbert, aki mint ismert, öt nappal az önkormányzati választások előtt lépett vissza az egyéni képviselő-jelöltségtől, és ezzel hátat fordított a helyi ellenzéknek. Lépését akkor többek között azzal indokolta, hogy a miskolci ellenzéket összefogó Velünk a Város elnevezésű szerveződés, valamint polgármesterjelöltje, Veres Pál, teljes mértékben a régi miskolci MSZP-s politikusok és a Demokratikus Koalíció befolyása és irányítása alatt áll.

Veres Pál őszinte sajnálatát és megdöbbenését fejezte ki a politikai megnyilvánulás miatt
Fotó: MTI/Vajda János

Ebből világosan látszik, hogy Mokrai és csapata azért okozhatott most botrányt, hogy kellemetlen helyzetbe hozza Csontost. A Borsod24.com ezzel kapcsolatban azt írta, hogy a Csontos által faképnél hagyott aktivisták vették kezükbe az ügyet.

– A csoport úgy döntött, ott áll bosszút az árulón, ahol az a legnagyobb visszhangot keltheti, a munkahelyén, valamint egy nyilvános kézilabda-mérkőzésen, ahol edzőként biztosan megtalálható a férfi – tették hozzá. A botrány miatt a játékvezető rendőrt hívott a rendbontókra.

A MISI SC internetes oldalán felháborodottan írnak a történtekről. – Ma még csak verekedést akartak kiprovokálni szélsőséges politikusok. Holnap esetleg a tettek mezejére lépnek, és a vendettát szó szerint veszik? – tették fel a kérdést.

Veres Pál ellenzéki polgármester őszinte sajnálatát és megdöbbenését fejezte ki a hét végi, sporteseményhez nem méltó politikai megnyilvánulás kapcsán. A településvezető közleményben jelezte: a történtekről sem a városházának, sem a város vezetésének, sem pedig a Velünk a Város frakciójának nem volt tudomása, ahhoz sem hozzájárulást, sem engedélyt nem adott. Veres Pál polgármester felszólította az érintett politikai szereplőket, hogy a fiataloktól és a szülőktől kérjenek bocsánatot, és a jövőben szigorúan tartózkodjanak az ehhez hasonló megnyilvánulásoktól.

Érden sem tökéletes az összhang a várost vezető balliberális erők között, elég csak arra gondolni, hogy helyi forrásaink szerint a több mint egy hónapja megtartott választások ellenére nincs olyan munkatárs, aki az önkormányzatnál a sajtóügyekért felel. Elmaradtak egyelőre a személycserék is, mert miközben több kormánypártiból ellenzéki vezetésűvé lett városban lecserélték az önkormányzati cégek döntéshozóit, a Pest megyei városban ez eddig elmaradt, noha korábban tervezték.

Ebben az is közrejátszott, hogy Csőzik László érdi balliberális polgármester szerette volna magához venni az önkormányzat egyszemélyes gazdasági társaságaival kapcsolatos döntéseket, de ehhez nem tudott többséget szerezni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.