Visszaléphet Győrben a Gyurcsány-párt jelöltje

Glázer Tímea visszalépése azért is lenne különös, mert november elején még azt hangoztatta, kész az újraindulásra, s ha kell, akár előválasztáson is megméreti magát.

2019. 11. 29. 10:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DK-s Glázer Tímea (képünkön) nem indul januárban a győri időközi polgármester-választáson – számolt be róla a 24.hu. Októberben Glázer indult és alulmaradt Borkai Zsolttal szemben az ellenzék közös jelöltjeként. Glázer visszalépése azért is lenne különös, mert november elején még azt hangoztatta, kész az újraindulásra, s ha kell, akár előválasztáson is megméreti magát.

A DK-s politikus kiesésével nem látható, kik versenyezhetnének a posztért. A lap szerint a Momentum civilekkel tárgyal, hogy előválasztás nélkül egyezzenek meg egy közös jelöltről, ám ha ez nem sikerül, valószínűleg a saját emberüket indítják.

Borkai a polgármesteri eskütételét követő napon, november 8-án beadta lemondását, azelőtt pedig kilépett a Fideszből a nagy sajtóvisszhangot kapott szexbotránya miatt. Mint ismert, a felvételeket az „ördög ügyvédje” nevű blog – amely mögött vélhetően egy csoport áll – tette közzé. A blog különböző bűncselekmények elkövetésével, például droghasználattal is vádolta Borkait, ám a rendőrség bűncselekmény gyanúja hiányában nem indított nyomozást ebben az ügyben. A rendőrség több személyt is zsarolással gyanúsított meg a Borkai-ügyben, így Póczik József volt labdarúgót, aki korábban a DK színeiben indult Győrben képviselőjelöltként az önkormányzati választáson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.