Bennfentes nyerheti a fővárosi pályázatot

Mindössze háromnapos pályázatírási és beadási határidőt adott meg a főváros új vezetése a legnagyobb cége, a Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt. vezetői posztjára.

2019. 12. 03. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze háromnapos pályázatírási és beadási határidőt adott meg a főváros új vezetése a legnagyobb cége, a Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt. (BVH) vezetői posztjára.

A kiírás november 28-án került a Budapest.hu-ra, a jelölteknek pedig már tegnap délután 16 óra 30 percig be kellett adniuk a megfelelő dokumentumokat. Mivel előzetes értesítés, „bunda” nélkül három nap alatt nem lehetséges összeállítani komoly szakmai anyagot, ezért joggal feltételezhető, hogy a balliberális városvezetésnek már megvan a jelöltje a BVH élére.

A főváros mostani vezetésének ugyanis létkérdés, hogy megbízható káder kerüljön a BVH vezérigazgatói posztjára, amit Karácsony Gergely főpolgármester az Mfor számára adott tegnap megjelent interjúban ki is mond: „A fővárosi cégek vezetőit majd az új vezérigazgatóval együtt választjuk ki. A gazdasági társaságok többségénél szerintem vezetőcsere lesz.” Karácsony korábban a Blikknek azt mondta: „Nem politikai alapon, hanem szakmai alapon fogunk választani, itt a pártok nem delegálnak, mint az igazgatótanácsokba, és nyilvános pályázatok alapján lesznek kiválasztva a cégvezetők.

Tehát ide nekem senki ne jöjjön azzal, hogy neki ez a cég kell meg az, mert el fogom küldeni a fenébe.” Sőt azt is mondta: „Komolyan veszem azt, hogy ha bejön valaki az utcáról, komoly politikai támogatás nélkül egy olyan koncepcióval és olyan életrajzzal, ami alapján azt mondom, hogy gyerekek, ő a legjobb, akkor ő lesz!”

Az előre lejátszott pályázatok azonban nem ismeretlenek Karácsony Gergely számára, akinek zuglói polgármestersége idején a parkolási tenderből kizárták az olcsóbb ajánlattevőt, hogy végül egy olyan céggel szerződjenek, amely miatt napi egymillió forintos veszteség érte a XIV. kerületet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.