időjárás 5°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Fülöp Attila: A fogyatékosság mindannyiunk ügye

Forrás: MTI
2019.12.12. 17:48

A fogyatékossággal élők helyzete mindannyiunk ügye, de csak akkor lehet sikeres, ha mindenki magáénak érzi – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének Mikulás-ünnepségén csütörtökön Győrben.

Fülöp Attila a Győri Szakképzési Centrum Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában emlékeztetett: december 3-án volt a fogyatékossággal élők világnapja.

Azt mondta: Győr jó példát mutat, mert a fogyatékossággal élők mögött egy közösség van, az önkormányzat, a Pállfy Miklós középiskola, vállalkozók, motorosok (Arrabona Eagles M.C. Hungary) és segítők. Az államtitkár megköszönte nekik a törődést és a segítséget.

Fülöp Attila beszélt arról is, hogy a Zala megyei Pölöskefőn csütörtökön átadtak egy kilenc embert befogadó családias otthont a fogyatékkal élőknek, emlékeztetve arra: a kormány célja, hogy ezekkel a családias otthonokkal elősegítsék a fogyatékossággal élők önállóságát.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.