időjárás 15°C Helga 2022. október 3.
logo

Itt a megállapodás: nőtt Magyarország energiabiztonsága

A kormányfő Stumpf István és Navracsics Tibor nyilatkozatairól is beszélt

Magyar Nemzet Online
2020.01.09. 16:04

A kancellária minisztereim nem csak a legközelebbi munkatársaim voltak, hanem a barátaim ma is, ráadásul diákkoromban Stumpf István volt a kollégiumi igazgatóm, tehát még egy tanár-diák viszony is bonyolítja a helyzetet – kezdte a miniszterelnök a volt alkotmánybíróról szólva.

Az Index felvetésére válaszolva, miszerint a volt alkotmánybíró komoly elégedetlenséget érzékel a konzervatív értelmiségi körökben, valamint, hogy Orbán Viktor „öregszik és nem bírja már a támadó középpályás játékot”, a kormányfő elmondta: a volt miniszter úr irányába mindig a legnagyobb tisztelettel viseltettem, mindig kikérem a véleményét, meg is hallgatom, beszélek is vele és olvasom is, amit mond. Igyekszem is megfogadni a szavait. És abban igaza van, ha az ember támadó középpályásnak már nem jó, akkor ne a 8-as mezt viselje, hanem a 6-ost, legyen védekező középpályás.

Az ellenzéki portál idézte Navracsics Tibort, az előző Európai Bizottság magyar biztosát is, aki szerint a Fidesznek valóságérzékelési problémái vannak.

Navracsics Tibor munkájára számítok a továbbiakban is. Ne felejtsük el, hogy ő volt az egyetlen olyan magyar uniós biztos, aki Fidesz tag. Ő felbecsülhetetlen tudás és tapasztalat birtokában van, amelyre igényt tartok én, a kormány és remélem Magyarország is! Biztos vagyok benne, hogy a következő évek a vele való együttműködés különböző formáiról fognak szólni. A közszolgálati egyetemen is számítanak a munkájára és kormánybiztosként felügyeli az Európa kulturális fővárosa projektet, mivel veszprémi származású. Remélem az együttműködésünk ezután erősödik – válaszolta Orbán Viktor.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.