Jelentősen javulhat a győri tömegközlekedés színvonala

Tizenhét új, korszerű, klímával felszerelt Mercedes városi autóbusszal erősíti Győr helyi közlekedését a Volánbusz Zrt..

Magyar Nemzet
2020. 01. 07. 16:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhét új, korszerű, klímával felszerelt Mercedes városi autóbusszal erősíti Győr helyi közlekedését a Volánbusz Zrt., a járművek közül tizenhat már meg is érkezett a városba, és a napokban üzembe is állnak. A Győrplusz.hu hírportál tájékoztatása szerint az autóbuszok műszaki értelemben a legkorszerűbb technológiát képviselik: a járművekbe Euro-VI környezetvédelmi besorolású motort, automatikus sebességváltót és a lassítás közben keletkező mozgási energiát elektromos árammá átalakító egységet építettek.

Fekete Dávid alpolgármester a témában tartott tegnapi sajtótájékoztatón fontosnak nevezte a fejlesztést, hiszen mint elmondta, hosszú idő után új járművekkel bővül a győri autóbuszpark. Hozzátette: a város és a Volánbusz közösen dolgoznak azon, hogy a felmerülő problémákra mielőbbi megoldások szülessenek, és a szolgáltatás színvonala folyamatosan emelkedjen. Az alpolgármester jelezte: várhatóan fél éven belül további huszonkét vadonatúj csuklós busz is üzembe áll a városban, ami a közlekedő buszok mintegy negyven százalékos megújítását jelenti.

Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje is azt emelte ki, hogy a győri tömegközlekedésben jelentkezett egy probléma, ám erre a szolgáltató gyorsan reagált, hiszen olyan modern járművek állnak a városi tömegközlekedés szolgálatába, amelyek minőségi ugrást is jelentenek a szolgáltatásban.

Ahogy az elhangzott, a Volánbusz Zrt. nemcsak új buszokat hozott a városba – a mindössze fél éves járművek Kecskemétről érkeztek –, de más megyékből autóbuszvezetőket is, akik számára biztosítják a győri munkavégzés minden feltételét.

Az új buszok érkezése a polgármester-választási kampányban is kiemelt téma, hiszen az ellenzék többek között a tömegközlekedést bírálva támadja a Fidesz-KDNP vezette önkormányzatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.