Káosz az ellenzéki fejekben

Háborog a szivárványkórus.

2020. 01. 25. 8:24
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. június 19. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd fõpolgármester-jelöltje az aHang vitáján Budapesten, az Átrium Színházban 2019. június 19-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely megkondította a vészharangot. Azt mondta, hogy „tragikus lenne a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetése”.

A cívis város polgármestere, Papp László „Debrecen és a vidéki Magyarország nevében” visszautasította a főpolgármester diszkrimináló kijelentését, majd hozzátette, a város örömmel fogadja a Természettudományi Múzeumot.

Karácsony szavain felbuzdulva, az ellenzék egyik legfontosabb szócsöve, a Népszava, tovább habosítva a témát bizonyította, hogy valami nagyon nincs rendben a kormányellenes szivárványkórus fejében.

Hangzatos cikkében így háborgott: „Nincs abban semmi meglepő, hogy a Természettudományi Múzeumnak Debrecenbe kell költöznie. Három tényező is indokolja ezt a merész döntést. Egyrészt, hogy a NER mentális fővárosa már régen ott van, ideje hát, hogy a luxusiskola meg az autógyár mellett kapjanak a cívisek még egy szép ajándékot a nemzettől. És ki meri állítani, hogy vidéken nem lehet jó helyen egy országos közgyűjtemény? Gondolom, önök is gyakran leugranak Kecskemétre a Magyar Fotográfiai Múzeumba. (...)”

Csak gratulálni tudunk. Ha tanítani kellene, hogyan lehet pár mondatban egyszerre megsérteni a debrecenieket, a kecskemétieket, és úgy általában a teljes vidéki Magyarországot, akkor ezen írás szerzője biztos katedrát kapna.

Nem is beszélve arról a súlyos logikai bukfencről, hogy miként lehet egyszerre megvétózni egy Budapestre tervezett múzeum építését, és közben azon siránkozni, hogy egy másik múzeum pedig Budapestről vidékre költözik.

De az eset nem egyedi.

Az ellenzéki fejekben dúló káoszról tanúskodik a szuperkórház építésének gáncsolása, és közben az egészség védelmének szajkózása.

Valami nagyon nincs rendben odaát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.