időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Tuzson Bence: Az nem lehetséges, hogy bűnözőknek fizet a magyar állam

Forrás: Hír TV
2020.01.15. 12:18
Tuzson Bence: Az nem lehetséges, hogy bűnözőknek fizet a magyar állam

Felfüggesztette a börtönben ülő bűnözőknek megítélt kártérítések kifizetését a magyar állam – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Tuzson Bence azt mondta: a kormány az Európa Tanácsban és az Európai Parlamentben vitatná meg, hogy jár-e egyáltalán kártérítés az elítélteknek a rossz börtönkörülmények miatt, addig pedig senkinek nem utalnának. A magyar államot több ezer elítélt perelte be az elmúlt években, sokaknak pedig milliókat ítélt meg a bíróság.

Hogyan vetne véget a kormány a börtönbiznisznek? Mi a valós célja ezeknek a civil szervezeteknek? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ a műsorvezető keddi Magyarország élőben című műsorunkban.

Az összes eljárás jelenleg 12 ezer körül van – árulta el az államtitkár. Ahogy Tuzson Bence fogalmazott nem arra kell készülni, hogy valaki üldögél a börtönben és hirtelen az eszébe jut az, hogy hoppá pert kellene indítani. Erre üzlet épült, az üzlet lényege pedig abban áll, hogy ezek az emberek ott vannak a börtönben, és amint belép a börtönbe rögtön feltűnik valaki, valamilyen civil szervezet, valamilyen ügyvéddel az oldalán, hogy ebből bizony üzletet lehet csinálni. Köztudott, hogy futószalagon lehetett pereket nyerni. Ennek a gyakorlatnak véget kell vetni, az nem lehetséges, hogy bűnözőknek fizet a magyar állam, közben pedig az áldozatok a bűnözőktől nem kapják meg a megfelelő kártalanítást vagy kártérítés összegét.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.