Jól vannak a Vuhanból hazahozott magyarok

A közlemény szerint a hat férfi és egy nőnek nincs láza, panasz- és tünetmentesek, laboratóriumi vizsgálataik semmilyen kóros eltérést nem mutatnak.

Forrás: MTI2020. 02. 14. 19:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól vannak a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból 12 nappal ezelőtt hazaszállított magyar állampolgárok – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) péntek este az MTI-vel.

A közlemény szerint a hat férfi és egy nőnek nincs láza, panasz- és tünetmentesek, laboratóriumi vizsgálataik semmilyen kóros eltérést nem mutatnak. Fizikailag remekül vannak és pszichésen is jól tűrik, hogy még a hozzátartozóikkal sem létesíthetnek közvetlen kapcsolatot.

Előreláthatóan két nap múlva, a 14 napos inkubációs idő leteltével elhagyhatják a Dél-pesti Centrumkórház, Szent László kórház telephelyén lévő, karantén céljára kialakított épületet – tették hozzá.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által COVID-19-nek elnevezett vírus több mint 64 ezer embert betegített meg világszerte.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.