Kinek mije tintás a magyar közéletben?

Az a hír, hogy kékes-lilás volt Orbán Viktor tenyere – mint kiderült a tintától – feljebb kapott helyett az Index címlapján, mint az a cikk, amely az évértékelőn elhangzottakról számolt be.

Forrás: Hír TV2020. 02. 19. 15:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Keménymag vendégei egy performansszal felidézték a vasárnapi évértékelő baloldali média által felkapott sztoriját. Apáti Bence ezzel kapcsolatban felidézte, hogy az a hír, hogy kékes-lilás volt Orbán Viktor tenyere – mint kiderült a tintától – feljebb kapott helyett az Index címlapján, mint az a cikk, amely az évértékelőn elhangzottakról számolt be.

Ezt követően a műsorvezetővel közösen az évértékelő legfontosabb gondolatait emelték ki és elemezték.

Dezse Balázs megjegyezte, hogy míg az ellenzék leginkább a kormánnyal van elfoglalva ahelyett, hogy irányítaná Budapestet vagy azokat a városokat és kerületeket, amelyekben maguk mögé utasították a kormánypárti jelölteket, addig Orbán Viktor a beszédben mindössze két percet szentelt nekik.

Apáti Bence ehhez hozzáfűzte, hogy ezzel szemben az ellenzék és az ellenzékhez közeli sajtó pedig úgy tett, mintha a miniszterelnök csak velük foglalkozott volna.

Az évértékelőn elhangzott, hogy a liberális nem más, mint diplomás kommunista, mindezt a HVG úgy interpretálta, hogy rasszista bűnöző szavait idézte Orbán Viktor – folytatta a beszélgetést Velkovics Vilmos. Miközben az igazság az, hogy ez a mondat a Rumnapló című regényből származik, amelyet meg is filmesítettek. A műsorban arról is szó volt, hogy Gyurcsány Ferenc a parlament tavaszi ülésszakának nyitó napján azt üzente Orbán Viktornak, hogy „nem könnyű úgy koncentrálni, hogyha valakinek enyves, bocsánat tintás a keze”. A DK politikusa napirend előtti felszólalásában arról is beszélt, a kormány az utóbbi tíz évben nem a közjót szolgálta, valamint arra is kitért, hogy az ellenzéki összefogás Dunaújvárosban kiütötte a Fideszt. A vendégek a bejátszást követően felidézték Gyurcsány Ferenc múlt heti évértékelőjét, amelyen szemlátomást a DK elnöke illuminált állapotban állt a mikrofon mögé.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.