Megemlékezni Trianonról egy kicsit másképp

Közösségi médiás kihívás indult Trianon 100. évfordulóján. A kezdeményezők a gyászos hangulatú beszédek helyett a megemlékezés egy aktív formájára buzdítanak.

Forrás: szoljon.hu2020. 02. 03. 12:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Trianon Challenge (Trianon Kihívás) néven indított kezdeményezés sportolásra buzdítja az évfordulóról megemlékezni kívánókat. A kezdeményezők a gyászos hangulatú, semmitmondó beszédek helyett a megemlékezésnek egy aktív formájára buzdítanak.

A kihívás résztvevőinek 1920 kilométert kell megtenniük 2020-ban túrázva, futva, kerékpározva, úszva vagy akár evezve is. Akik a távot egyénileg nem tudnák teljesíteni, azok csoportosan is nekivághatnak. A résztvevők a #TrianonChallenge és a #TrianonKihívás hashtagek használatával adhatnak hírt aktuális teljesítményükről.

A kihívás szervezőinek célja, hogy motivációt szolgáltassanak egy egészségesebb életmódhoz, amely révén egy tettre kész magyar nemzet nézhet szembe az országcsonkító diktátum századik évfordulójával.

A kihíváshoz már több százan csatlakoztak, Magyarországról és az elcsatolt területekről egyaránt, magánszemélyek és közösségek mellett többek között a Hazajáró című honismereti magazinműsor stábtagjai is nekivágtak az 1920 kilométernek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.