Az igazság pillanata hamar el fog jönni az ellenzék számára

Hollik István a Hír TV Magyarország élőben című adásában elmondta, a tegnapi szavazás azért volt fontos, mert jól látható, ahhoz, hogy a járvány elleni küzdelemben hatékonyan tudjanak fellépni, gyors és szakszerű intézkedésekre van szükség. Ezeket mindenhol a világon a kormányok tudják meghozni, így a magyar kormánynak meg kell adni a felhatalmazást ehhez.

Forrás: Hír TV2020. 03. 31. 13:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

- Az ellenzék egyetlen kifogása a koronavírus-törvény ellen a korlátlan felhatalmazás volt, mely sem időben, sem jogköreit tekintve nem volt valós, hiszen mindez csak a járvány megfékezésére és az okozta károk kezelésére ad felhatalmazást, amint a veszélyhelyzet megszűnik, minden visszaáll a megszokott rendbe. A veszélyhelyzetet a kormány hirdetheti meg, és alkotmányos kötelezettsége a kormánynak ezt megszüntetni, amint a járványt sikerül leküzdeni, ez esetben a meghozott rendkívüli intézkedések is hatályukat vesztik.

Hollik István szerint az ellenzék valamely más okból mondott nemet az összefogásra. Egy ilyen bizonytalan, félelemmel teli helyzetben nem érthető, miért reagáltak így, hiszen jelenleg a politikának, az Országgyűlésnek összefogást kellene mutatnia.

A Fidesz-frakció szóvivője úgy véli, az igazság pillanata hamar el fog jönni az ellenzék számára, nemzetünk összefogással fogja túlélni és legyőzni a járványt, amikor pedig a kormány visszaadja a jelenleg megkapott jogkörét, az ellenzéknek bocsánatot kell majd kérnie, de nem csak a kormánytól, a magyar emberektől is. Hozzátette, ha az összefogásban az ellenzék nem vesz részt, legalább a hatékony védekezést ne gátolja hazug információkkal.

- Higgadt, nyugodt fejre és összefogásra van szükség – tette hozzá.

A teljes beszélgetést ITT hallgathatják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.