Már itthon vannak a Marokkóban rekedt magyarok

Sikerült hazahozni Marokkóból azokat a magyar embereket, akik ott rekedtek a marokkói légtér lezárása miatt – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

Forrás: MTI2020. 03. 19. 16:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető kifejtette: nemrég landolt a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren az a gép, amelynek fedélzetén összesen 142-en voltak, köztük 108 magyar állampolgár.

Felidézte: korábban azt mondták, 146-an ragadtak kint, de néhányan az Austrian Airlines járatával szerdán már el tudtak jönni.

Közölte: a 108 magyar állampolgár mellett öt szomszédos ország összesen 34 szintén ott rekedt állampolgárát is el tudták hozni, amiért az érintett országok köszönetet mondtak.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: ilyenkor nagyon fontos az együttműködés, hiszen biztosan lesz más olyan pontja a világnak, ahonnan más országok akciói keretében fognak hazahozni magyarokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.