Gyurcsány újra adatgyűjtésbe kezdett

A jelenlegi aláírásgyűjtés kapcsán a nevet, a fényképet és az e-mail-címet is meg kell osztani.

2020. 04. 22. 7:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) online petí­ciót indított annak érdekében, hogy halasszák el az idei érettségi kezdő időpontját május 4-ről egy későbbi időpontra. Ismeretes: a kormány számításai szerint valamikor május elején tetőzhet a járvány. A probléma azonban az, hogy az érettségi vizsgák nyárra halasztásával jó eséllyel ugorhat az egyetemi felvételi és a következő tanév a továbbtanulni szándékozó diákoknak. A DK és elnöke az utóbbi hónapokban már több petíciót indított annak ellenére, hogy a polgári kezdeményezések ezen formája már régóta kevés eredménnyel kecsegtet. Az aláírásgyűjtések kapcsán azonban rendre felbukkan a Datadat Kft. vagy az észtországi bejegyzésű Datadat OÜ.

A jelenlegi aláírásgyűjtés kapcsán a Facebook-felhasználóknak a nevüket, fényképüket és e-mail-címüket is meg kell osztaniuk a „DK-s” applikációval, hogy aláírhassa a petíciót. Ezeket az adatokat az aláírásgyűjtés adatvédelmi tájékoztatója szerint továbbküldik az adatfeldolgozóknak. A lista alapján a petíciót aláírók személyes adatai így Magyarországon kívül az Egyesült Államokba és Észtországba juthatnak el, ez utóbbi helyen pedig a Szigetvári Viktor – Bajnai Gordon korábbi kabinetfőnöke – nevével fémjelzett Datadat OÜ fogadja azokat. Az Észtországba kiküldött adatok kapcsán hiába reklamálna a petíciót aláíró választó, ugyanis elérhetőség nincs megadva Szigetváriék észt vállalkozásához az adatvédelmi tájékoztatóban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.