Pikó áldozatpózban tetszeleg

Félévnyi rágalomhadjárat után elfogyott Kocsis Máté türelme. A Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője azt írta: Józsefváros polgármestere számos alkalommal állított róla valótlanságot, de ezúttal kénytelen volt rá reagálni. Pikó András a közösségi oldalán megjelent videóban tényként közölte, hogy a helyi Fidesz feleslegesnek tartja a válságkezelést és nem számíthatnak rájuk a kerületben élők. Kocsis felszólította a polgármestert, hogy most már hagyja abba a folyamatos hazudozást, és hozzátette: a Fidesz most is segíti a lakosokat, és a józsefvárosi fejlesztési pénzekért is mindent meg fog tenni a költségvetés tárgyalásai során.

2020. 04. 26. 19:02
null
Pikó Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Pikó ismét olyan állítást tulajdonít nekem, amit sosem mondtam” – fakadt ki Kocsis Máté, a Fidesz–KDNP frakcióvetője közösségi oldalán, reagálva Pikó András józsefvárosi polgármester legújabb állítására, miszerint a VIII. kerületi Fidesz feleslegesnek tartja a kerület válságkezelő erőfeszítéseit és intézkedéseit. Józsefváros polgármestere azt is állította, hogy egy hónappal ezelőtt Kocsis Máténak írt levelében pénzt kért a kormánytól a koronavírus-járvány elleni védekezésre, de Józsefváros országgyűlési képviselője még válaszra sem méltatta őt. Kocsis nyomatékosította: a polgármester leginkább a kerület hosszú távú fejlesztési terveihez kért forrást.

– Pikó anyagi segítséget kért egy levélben, ennek lényege viszont nem a védekezésről szólt – hiszen maga írta le annak meglévő fedezetét –, hanem a kerület hosszú távú fejlesztési pénzeiről. Az ország költségvetésének előkészítő tárgyalásai viszont még csak a következő hetekben kezdődnek – magyarázta a frakcióvezető.

Pikó András polgármester eltussolja a botrányokat
Fotó: Havran Zoltán

Leszögezte: a helyi Fidesz a koronavírus-járvány alatt is mindenben segíti a kerületben élőket, de az igazság az, hogy Pikónak csak a nyilvánosság előtt vannak együttműködési szándékai.

– A mai napig mélyen hallgat arról, hogy pártos szövetségese, a szintén momentumos Szarvas Koppány Bendegúz helyi képviselő lámpavassal fenyegetett meg minket, mindenkit, aki mást gondol a világról. Érdekes formája az együttműködésnek. Ezt két gyermek apjaként, magyar állampolgárként, választott képviselőként, de emberként is visszautasítom, és követelem, hogy Pikó a rendszeres és egyre aggasztóbb hazudozások helyett inkább távolítsa el az önkormányzatból Szarvas Koppány Bendegúzt, aki megsértette és megfenyegette a fél kerületet! Ha Pikó nem teszi és tovább hallgat, egyhamar maga is cinkossá válik! Persze tisztában vagyok vele, hogy semmi nem fog történni, pusztán eltussolják majd az újabb botrányt, Pikó pedig, szokásához hűen, hátára fordított cserebogárként fog áldozatpózban tetszelegni – reagált Kocsis, és felszólította a botrányt botrányra halmozó Pikót, hogy most már hagyja abba a folyamatos hazudozást és személyeskedést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.