Százmilliók kerülhetnek a baloldal üzleti holdudvarához

A fővárosi önkormányzat újabb hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést hirdetett.

Baranyai Gábor, Kárpáti András
2020. 04. 18. 7:43
Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi önkormányzat a Covid-19-tesztek elvégzése tárgyában, rendkívüli sürgősségre hivatkozva, újabb hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést hirdetett – tudta meg a Magyar Nemzet. A Karácsony Gergely által aláírt dokumentumból nem derül ki, hogy mely cégeket vagy céget hívták meg a tárgyalásra, az azonban tudható, hogy a tesztek elvégzésére további 700 millió forintot csoportosít át a főváros az általános tartalékból. A Soros Györgytől kapott összeg ebben nincs benne, azt az adományokból befolyt mintegy 50 millió forinttal együtt most bevételezik. Mint azt megírtuk, a járvány miatt kialakult helyzetben komoly lehetőséget látnak egyes baloldalhoz köthető, az egészségügy területén üzletelő lobbicsoportok.

A Magyar Nemzet kérdésére a fővárosi önkormányzat április 8-án azt a tájékoztatást adta, hogy az általuk megrendelt szűrővizsgálatokra addig a Corden Kft.-vel kötöttek szerződést. A főváros arról is tájékoztatta lapunkat, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta 362 ellátott és 191 dolgozó PCR-tesztelését végezték el az egészségügyi és szociális intézményekben. Utóbbi módszer a vírus örökítőanyagát mutatja ki. A SARS-CoV-2-vel fertőződött személyekben termelődő ellenanyagot kimutató IgG-IgM-tesztelések pedig tegnap kezdődtek az idősotthonokban és a hajléktalanokat ellátó intézményekben. Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs tegnapi sajtótájékoztatóján az örökítőanyagot kimutató tesztet nevezte pontosabbnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.