Élő közvetítés
Magyarország
ÉLŐ
Svájc

Tájékoztatást kér a Fidesz-KDNP a BKK-nál történt zaklatásról

A kormánypártok elsőként arra várnak választ, igaz-e, hogy az érintett munkavállaló a vezérigazgató élettársa.

Forrás: MTI2020. 04. 22. 12:34
Budapest, 2019. május 11. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ügyfélszolgálat bejárata a Rumbach Center irodaházban, a VI. kerületi Rumbach Sebestyén utca 19-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi Fidesz-KDNP tájékoztatást kér a BKK-nál történt zaklatásról azt követően, hogy sajtóinformációk szerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik projektvezetője ellen szexuális zaklatás miatt belső vizsgálat folyt, amelynek eredményeként a főpolgármester megszüntette az illető jogviszonyát – közölte a kormánypártok budapesti frakcióvezetője szerdán, az MTI-vel.

Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője közleményében hangsúlyozta, álláspontjuk világos: a zaklatás valamennyi formája elfogadhatatlan, ezért egyetlen eset sem maradhat következmények nélkül. A hírek alapján felmerül ugyanakkor, hogy a társaság vezérigazgatója igyekezett az ügyet eltussolni, éppen ezért több kérdés is tisztázásra vár – fejtette ki.

A kormánypártok elsőként arra várnak választ, igaz-e, hogy az érintett munkavállaló a vezérigazgató, Varga Ivett élettársa.

Igaz-e, hogy a vizsgálat indulásakor a vezérigazgató megpróbálta eltussolni az ügyet, pozíciójával visszaélve védte élettársát? – kérdezte Láng Zsolt.

Azt is firtatja, a főpolgármester és az igazgatótanács elnöke miért nem tájékoztatta az alapítói határozat meghozataláról az igazgatóságot, holott ezt a BKK ügyrendje kötelezővé teszi.

Láng Zsolt rákérdezett továbbá, hogy tettek-e rendőrségi feljelentést a ügyben, valamint indul-e belső vizsgálat a vezérigazgató döntéseivel kapcsolatban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.