200 fővel csapott le a TEK a nagyméretű akció során

A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai koordinálták azt a rajtaütést, amelyben kétszáz rendőr 65 szolgálati gépkocsival és a Terrorelhárítási Központ hat műveleti egységével csapott le egyszerre négy megyében 22 helyszínen – írja a police.hu.

Forrás: police.hu2020. 05. 06. 14:54
null
Fotó: Pmrfk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye főkapitányságain kívül a Kazincbarcikai, a Mezőkövesdi, a Hevesi, a Gyöngyösi, a Gödöllői, a Nagykátai, a Dunakeszi és a Váci Rendőrkapitányság egységei, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala munkatársai, valamint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a KR NNI Bűnügyi Technikai Főosztály kutyás szolgálata is részt vett egy új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszervezet felszámolásában. A meggyőző fölényt képviselő, 22 helyszínen felvonuló rendőri egységek esélyt sem hagytak az esetleges menekülésre, vagy az illegális szer megsemmisítésére, amikor 2020. május 5-én hajnalban szinte egy időben kopogtak be a közel két tucat címre. A kellően előkészített realizálást hat helyszínen a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei, 16 másikon a közreműködő rendőri erők hajtották végre.

A szolgálati gépkocsik csomagtartóit megtöltötték a talajradarok, a kábítószer azonosítására szolgáló digitális spektrométerek és a fémkereső készülékek, de a kábítószerkereső kutyáknak is jó hasznát vették. Hol a konyhaszekrény fiókjait szaglászták végig, hol szinte a föld alá rejtett droghoz vezették a bűnüldözőket.

A rendőrök 23 embert előállítottak, kettőt tanúként hallgattak ki, 21 főt gyanúsítottak meg bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével. Közülük 14 főt őrizetbe vettek és kezdeményezik letartóztatásukat.

A gyanúsítottak egymás között, alkalmanként kilós csomagokban, grammonként 700-2500 forintért adták-vették a kristály, hópihe és kréta fantázianevű új pszichoaktív szert, amit aztán adagolva már 3-5 ezerért terítettek ügyfélkörüknek.

A legnagyobb tételben a bűnügyi felügyelet alatt álló K. Máriusz üzletelt. Miután 2020. február végén letartóztatását enyhítették ott folytatta, ahol korábban abbahagyta.

Az egyes helyszíneken közel 50 millió forintot, négy személygépkocsit, 90 mobiltelefont, 160 ékszert, elektronikai cikkeket, okos eszközöket, több mint 6,5 kilogramm kábítószer-, és új pszichoaktív gyanús anyagot, mérlegeket, őrlőket, paketteket, tasakokat, fegyvereket foglaltak le, a KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatal két ingatlant vett zár alá.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság folytatja le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.