A fia ölte meg Szilágyi István színművészt

Az igazságügyi orvosszakértő megállapítása szerint Szilágyi Istvánt egy nagy erejű ütéssel megölték.

2020. 05. 03. 12:34
SZILÁGYI István
Budapest, 2017. szeptember 7. Szilágyi István színész a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frissítés!

Őrizetbe vették a színész fiát

Őrizetbe vette a BRFK Életvédelmi osztálya Szilágyi Pétert, aki alaposan gyanúsítható, hogy vasárnap reggel rákosligeti családi házukban kalapáccsal olyan súlyosan bántalmazta édesapját, Szilágyi Istvánt, hogy a 82 éves színművész belehalt a sérüléseibe.

A hatóságok kezdeményezik a 49 éves operatőr letartóztatását a nyomozási bírónál, aki jövő hét elején hozhat erről végzést.

Szilágyi Péter 2017 nyarán már összeverte az apját, többszörös bordatörést okozva neki, ami miatt kórházba is került a színművész. Szilágyi István a bíróságon megbocsátott a fiának, azt kérve: ne zárják börtönbe.

Vallomásában ő és fia is azt állították, hogy baleset történt, a színész megszédült és ráesett a farakásra, akkor tört el a bordája. Az igazságügyi orvosszakértő azonban kimondta: a sérülések bántalmazásból származnak, nem véletlenszerűen keletkeztek. A bíróság végül 2018-ban jogerősen két év szabadságvesztésre ítélte Szilágyi Pétert, de a büntetés végrehajtását három évre felfüggesztették.

A bíró kimondta: az ítélet visszatartó erejű lehet az elítélt számára, hogy többet ne bántalmazza idős szüleit.

Elfogták Sz. Pétert

A BRFK hivatalos tájékoztatása szerint a rendőrök a helyszínen elfogták a bántalmazót, a 49 éves Sz. Pétert, majd szemlét tartottak és megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta. A BRFK Életvédelmi Osztálya Sz. Péter ellen emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.

Sz. Péter a színművész fia, Szilágyi Péter.

Meggyilkolták Szilágyi Istvánt

Jelenleg is helyszínelnek a rendőrök Rákosligeten, a X. utcában, Szilágyi István színművész házában. A több mint száz filmben szereplő művészt kora reggel összezúzott koponyával találta meg hozzátartozója a ház egyik szobájában. Az igazságügyi orvosszakértő megállapítása szerint Szilágyi Istvánt egy nagy erejű ütéssel megölték.

A szomszédok szerint a házból reggel 8 óra tájban elvitték a rendőrök a színművész 49 éves fiát, aki három éve már brutálisan megverte az édesapját, s akkor felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték tette miatt. Rendőrségi információnk szerint egyelőre ismeretlen tettes ellen emberölés miatt indult nyomozás, Szilágyi fiának elszámoltatása jelenleg is tart a Teve utcai Rendőrségi központban.

A színművészt és feleségét a Baptista Szeretetszolgálat támogatta az utolsó hónapokban, legutóbb május 1-én voltak nála, amikor nagytakarítást tartottak és hétfőre rendeltek konténert az udvaron felhalmozott nagy mennyiségű szemét elszállításához. A fiú agresszivitásáról felröppentek időnként hírek, most a szomszédok, az utca lakói azt mondják: a fiúnak köze lehet apja halálához. Ezt rendőrségi forrásaink is valószínűsítik.

Gyomán született 1937-ben, 1961-ben szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Játszott az egri Gárdonyi Géza Színházban, az Irodalmi Színpadon, a Vidám Színpadon, a Pécsi Nemzeti Színházban, a Vígszínházban, a Mafilm társulatában és a Győri Nemzeti Színházban is. Számos emlékezetes filmszerep fűződik a nevéhez, feltűnt többek között a Mit csinált felséged 3-tól 5-ig?, a Keménykalap és krumpliorr, az Égigérő fű, a Rab ember fiai, A Pogány Madonna, A legényanya és A három testőr Afrikában című filmekben, valamint a Bors, A Tenkes kapitánya és a Különös házasság című sorozatokban is. 2002-ben Aase-, egy évvel később Gobbi Hilda-díjat kapott. (Forrás: port.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.