Riposzt a Soros-interjúra: a spekulánsnak semmi se szent

A Project Syndicate nevű Soros-blog közölt egy interjút a milliárdos tőzsdespekulánssal, valamint Guy Verhofstadt-tal. Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár közlése szerint a cikkekben Orbán Viktort diktátornak és populistának nevezik, Verhofstadt pedig a koronavírus-törvényt Hitler felhatalmazási törvényéhez hasonlítja.

Forrás: Facebook/Kovács Zoltán2020. 05. 11. 16:09
null
Fotó: AFP via Getty Images Forrás: facebook.com/zoltanspox
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A mai nap a Project Syndicate nevű Soros-blog egy öninterjút közölt saját mecénásával, Soros Györggyel, illetve az ő kedvenc brüsszeli szóvivőjével, a magyarok nagy barátjával, Guy Verhofstadt-tal. A még véletlenül sem összehangolt (LOL) cikkekben Orbánt diktátornak és populistának nevezik. Mi több, Verhofstadt a koronavírus-törvényt Hitler felhatalmazási törvényéhez hasonlítja. Ez megér pár gondolatot – kezdte a közösségi oldalán Kovács Zoltán.

– Érdekes elképzelés valakit diktátornak titulálni, amiért nem osztja Soros megszállottságát a nyílt társadalom eszméjével kapcsolatban,

vagy amiért az Országgyűlés kezébe adja a döntést a veszélyhelyzet végének meghatározására. Az, hogy ott nem az ő szájuk íze szerinti pártok rendelkeznek többséggel a magyar emberek demokratikus döntése. Élharcos demokrataként talán illene nagyobb tiszteletet adni ennek a ténynek – vélekedett a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

– Amit pedig ők populistának igyekeznek bélyegezni, azt Abraham Lincoln után úgy lehet összefoglalni, hogy a népből, a néppel, a népért: az emberektől kapott felhatalmazással, az emberekkel együtt, az emberekért.

– Eközben Soros a hazájának tekintett Európa eladósítását szorgalmazza örökjáradék kötvény formájában. Jól látható, hogy a spekulánsnak semmi se szent, ha (politikai) haszonszerzésről van szó – zárta szavait.

Soros megint Orbánnal foglalkozik: „Diktátorrá nevezte ki magát”

Orbán Viktor már a koronavírus-járvány miatt kialakult vészhelyzetet és a »fogságban tartott« parlamentet is felhasználta arra, hogy diktátorrá nevezze ki magát Magyarországon. A parlamentet arra használják fel, hogy olyan rendeletet fogadjon el, amelyek egyértelműen sértik az európai jogot. Ha a német bíróság ítélete megakadályozza az EU-t, hogy ellenálljon ezeknek a fejleményeknek, akkor az az EU vége, amint tudjuk.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.