időjárás 30°C Ibolya 2022. augusztus 7.
logo

Terhelő vallomást tett fiára Szilágyi István özvegye – videó

Forrás: Ripost
2020.05.17. 14:32
Terhelő vallomást tett fiára Szilágyi István özvegye – videó

A meggyilkolt színművész, Szilágyi István özvegye úgy döntött: nem hallgatja el az igazat a hatóságok elől. Még akkor sem, ha ezzel hozzásegíti fiát sokévnyi büntetéshez – írja a Ripost.

Az özvegy a Ripost-nak több interjúban is elmondta, hogy a történtek ellenére szereti a fiát és reménykedik abban, hogy még életében viszontláthatja Pétert. Az asszony ugyanakkor szeretne igazságot szolgáltatni elhunyt férjének, akivel 50 évet éltek házasságban. Joli néni a szívével ugyan megbocsájtotta fia szörnyű tettét, de az eszével tudja, hogy nem állhat ki mellette sem a nyomozás, sem pedig a bírósági tárgyalások során. A Ripost megtudta: az asszony részletes vallomást tett a rendőrségen annak ellenére, hogy közben a szíve szakadt meg...

Jolika néni elmondta a nyomozóknak: Péter azért „kattant” be május 3-án reggel, mert nem volt otthon egyetlen szem nyugtató és a családnak nem volt pénze arra, hogy kiváltsák a receptet. A színészlegenda és a szobrászművész egyetlen gyermeke ekkor önmaga ellen fordult és a saját fejét verte az ágykeretbe. Szilágyi István ezért szólt rá, de a jó szándékú figyelmeztetés csak olaj volt a tűzre. Péter az idős édesapja ellen fordult, mint korábban már annyiszor, de ezúttal édesanyja könyörgésére sem állt le és egy kalapáccsal halálos ütést mért a színész fejére, majd meg is rugdosta az édesapját.

Joli néni mindennek szemtanúja volt… Ő szaladt segítségért a szomszéd kisboltba, ahonnan értesítették a rendőröket. Az idős asszony tisztában van azzal, hogy a jog szerint nem lett volna köteles terhelő vallomást tenni a saját fiára, de ő úgy döntött, nem él ezzel a lehetőséggel. Már csak azért sem, mivel a tragédia után két nappal, éppen a Ripost kamerájának ismerte be, hogy a 49 éves Péter volt az elkövető:

„Pétert leültetik, ez biztos! Nekiment az apjának és megölte… Hát ez borzasztó, ilyet csinálni!” – mondta akkor az özvegy, aki most is úgy érzi, nem lenne igazságos néhai férjével szemben, ha megtagadta volna a vallomástételt…

„Igen, tettem vallomást a rendőrségen... Azt mondtam el pontosan, ami történt. Tisztában vagyok vele, hogy lett volna jogom megtagadni a vallomást, de úgy gondolom, hogy így lesz igazságos Pistával szemben. A továbbiakban is az igazat fogom mondani, miért hazudnék? Legfeljebb azt mondom majd, hogy tartózkodom, hiszen úgy is le van írva, amit mondtam. Az első vallomásomat fogom fenntartani...” – nyilatkozta a Ripost-nak Joli néni, aki mindezek ellenére is abban reménykedik, hogy Péternél használ a jelenleg alkalmazott pszichiátriai kezelés és előbb utóbb meglátogathatja őt.

A cikk teljes egészében elolvasható a Ripost.hu oldalra kattintva.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.