időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

A háttérben valaki nagyon ügyesen bomlaszt

Nagy Árpád
2020.06.12. 07:30
A háttérben valaki nagyon ügyesen bomlaszt

Írhatnám álnaívan, hogy az ész megáll, hisz Tóth Bertalan továbbra is kitart a botrányos videó mellett. Ma éppen az ATV-ben. De mindegy is, mert a Korózs ügyben nem egyszerű átlátni a szitán. Még kétséges – amíg valaki be nem vallja egy Gyurcsány-féle „igazságbeszédben” –, hogy ki kit vert át, és az is, hogy ez milyen utasításra történhetett. Ha viszont az eredményt, a következményeket nézzük, akkor igen érdekes következtetésre juthatunk.

Miért is?

Vizsgáljuk meg, hogy a botrány, amelynek várható eredménye az MSZP szavazóbázisának további lemorzsolódása lesz, kinek az érdekét szolgálja. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy megállapítsuk, az MSZP-től menekülő szavazók nem a Jobbikhoz, nem a Párbeszédhez és nem is a Momentumhoz csapódnak majd, hanem vélhetően Gyurcsány Ferenc hálójában kötnek ki.

A történet ennél a pontnál kezd érdekessé válni. Mert, amíg az utóbbi választásoknál fel-felröppent az az álhír, hogy a Fidesznek beépített emberei lehetnek a szocialistáknál, addig a számok azt mutatják, hogy a marginális jelentőségűvé váló szocialista párt szavazóbázisa átpártolt a DK-hoz, ahol nyilván tárt karokkal várják őket. Márpedig, ha ez az eredmény, és elvetjük azt a lehetőséget, hogy önmaguktól lennének ennyire ostobák, akkor nem ördögtől való a feltételezés, hogy ezen bizony az MSZP-n belül is munkálkodhat valaki, munkálkodhatnak valakik.

A videót elnézve nem is kimondottan ügyetlenül.

Mi, kívülállók pedig csak várjuk a következő menetet.

Persze, ha ezek után még lesz mit bomlasztani.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.