Erdő- és vadgazdálkodás elválaszthatatlanok egymástól

Kovács Zoltán elmondta, mind a 22 állami erdőgazdaságban emlékerdőt ültetetnek.

2020. 06. 10. 11:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán a közösségi oldalán közzétett videójában kiemelte: erdő és vad, erdőgazdálkodás és vadgazdálkodás elválaszthatatlanok egymástól, ahogy ezt az elmúlt nemcsak évszázadokban, hanem évezredekben láttuk.

Az erdők minősége és mennyiségi aránya meghatározza, hogy mennyi vaddal, milyen minőségű vaddal gazdálkodnak azok az emberek, akik ezzel foglalkoznak – mondta.

Trianon után száz évvel elmondhatjuk, hogy a Trianon előtti Magyarországon az erdősültség aránya több mint egynegyedes volt. Mi, a mostani Magyarországon majdnem száz év után érjük el újra ezt az arányt, és abban bízunk, hogy bár az adottságok kicsit másak, mégis elérjük azt a vadmennyiséget és vadarányt, amely ehhez az erdőállományhoz kapcsolódik. Ennek is a jegyében mind a 22 állami erdőgazdaságban emlékerdőt ültetünk, emlékezvén egyrészt az 1971-es vadászati világkiállításra, de egyúttal emléket állítva a jövő évben megrendezendő második budapesti, magyarországi vadászati világkiállításnak – jelentette ki az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.