Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Kásler Miklós: Elkerültük az összeomlást

Magyarország és az egészségügyi rendszer a koronavírus-járvány idején próba elé került, ahol mindenki megmutathatta a benne rejlő készségeket és képességeket – fogalmazott Kásler Miklós. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője szerint a kormány az intézkedéseket időben és pontosan hozta meg, a magyar társadalom pedig felismerte a veszélyt, és fegyelmezetten reagált a kihívásokra.

Szilágyi Anna
2020. 06. 22. 8:48
MÜLLER Cecília; KÁSLER Miklós
A miniszter megköszönte Müller Cecília munkáját Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt 24 órában nem hunyt el egy honfitársunk sem koronavírus-fertőzésben – jelentette be az országos tiszti főorvos a témában tartott sajtótájékoztatón. Müller Cecília beszámolt arról, hogy két új fertőzöttet regisztráltak pénteken. A tiszti főorvos kiemelte, mivel jelenleg még nem áll rendelkezésre védőoltás, továbbra is rendkívüli fontosak a járványügyi intézkedések és a folyamatos éberség.

Elhangzott: már használhatók a 15 négyzetméternél kisebb beltéri medencék, szaunák, gőzfürdők is, de fontos a biztonságos visszaállítás, a nyitás előtti fertőtlenítés. Feloldották a látogatási tilalmat a kórházakban és most már a szociális intézmények elhagyására is lehetőség van. Müller Cecília kitért arra is: a kórházakban és a szociális intézményekben, valamint a tömegközlekedési eszközökön továbbra is maszkot kell viselni. Emlékeztetett, az idősek vásárlási idősávja megszűnt, de maszkban lehet csak bemenni az üzletekbe.

A miniszter megköszönte Müller Cecília munkáját
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arról beszélt, a magyar társadalom felismerte a veszélyt és fegyelmezetten reagált a kihívásokra, követte az utasításokat. Magyarország elkerülte a nyugat-európai országok sorsát, például azt, hogy az egészségügyi rendszer összeomoljon a járvány ­miatt vagy tömeges halálozások legyenek.

Hangsúlyozta: Magyarország és az egészségügyi rendszer próba elé került, mindenki megmutathatta a benne rejlő készségeket és képességeket. Kiemelte: az itthoni halálozási adatok kedvezőbbek idén, mint az elmúlt évek alatt, a járvány alatt elvesztett állampolgárok száma tizenötöd része a nyugat-európai országokénak. – Nemzeti egység alakult ki a koronavírus elleni küzdelemben – összegezte a miniszter, külön köszönetet mondva Müller Cecíliának.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.