Elemér 2024. február 28.
logo

Koszorúzás a Margit hídnál

Magyar Nemzet
2020.06.12. 06:12

A Viking Sigyn szállodahajó tavaly május 29-én a Margit híd közelében ütközés után maga alá gyűrte a Hab­leány sétahajót, amely elsüllyedt. A sétahajón 35-en voltak: 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták, egy dél-ko­reai utast továbbra is eltűntként tartanak nyilván. A tragédia miatt megvádolták a Viking Sigyn hajóskapitányát, az eljárás azonban a koronavírus-járvány miatt hirdetett veszélyhelyzet következtében elakadt. A büntetőügyet ­várhatóan szeptemberben kezdik tárgyalni.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója (középen) tette a vízre a virágokat
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A dunai hajózás ismert történelmének legnagyobb katasztrófája volt ez, ahogy páratlan volt az a nemzetközi összefogással megvalósult, életveszélyes mentőakció, amelynek során 2019. június 11-én többórás munkával kiemelték a hullámsírból a hajóroncsot. A műveletet a Terrorelhárítási Központ irányította, ennek főigazgatója, Hajdu János helyezett el a vízfelszínre kollégáival koszorút a Hableány áldozatainak emlékére a hajóroncs egy éve történt kiemelése alkalmából tartott megemlékezésen a Dunán, a Margit hídnál.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.