Átverés, ha a távozó indexesek nevében valaki pénzt gyűjt

Az Index felmondott újságírói és szerkesztői nem gyűjtenek adományokat, egyelőre sem jogilag, sem pénzügyileg, sem más szempontból nem tudnák azokat fogadni.

Veres László István
2020. 07. 26. 12:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Index pénteken felmondott újságírói elindítottak egy Facebook-oldalt, amelyen azt kérik, hogy senki ne kezdjen mikroközösségi, illetve bármely más módon szervezett pénzgyűjtésbe, mert az adományokat egyelőre sem jogilag, sem pénzügyileg, sem más szempontból nem tudják fogadni. Hangsúlyozzák: ők maguk sem gyűjtenek pénzt semmire. „Ha valaki ránk hivatkozva igyekszik most pénzhez jutni, tudjátok, hogy az átverés” – áll a közleményükben.

A Media1.hu több forrás által is megerősített információja szerint időközben kezdetét vette az Index további működésének fenntartásáért egy új szerkesztőségi stáb felépítése. – A folyamat jelenleg a toborzásnál tart – írja a portál, hozzátéve: arról nincs információjuk, hogy a mostanival azonos létszámmal, vagy kevesebb emberrel működtetnék tovább az oldalt, illetve változik-e a rovatstruktúra, de az biztos, hogy megkerestek újságírókat, szerkesztőket. Az Index jelenleg „csökkentett üzemmódban” működik. Az oldal tartalmát főleg az MTI híreivel és korábban készült konzervanyagokkal töltik fel a távozó stáb jelenleg felmondási idejüket töltő tagjai.

A portált néhány napja még végtelenül függetlennek tartó balliberális körök máris bojkottot hirdettek a „Nincs másik” Indexszel szemben, amit Ferencváros polgármestere hirdetett meg. Baranyi Krisztina szombaton, közösségi oldalán arról tájékoztatta az azóta „szennymédiává” változott Index tulajdonosait, hogy „amíg nem biztosítják a szerkesztőség függetlenségét, addig a kerület nem tekinti a portált sajtópartnernek és semmilyen ügyben nem nyilatkozik az Indexnek”. Hozzáteszi: egyetlen kerületként ezzel nem érnének el nagy hatást, ezért a többi polgármestert, önkormányzati és országgyűlési képviselőt is arra kéri, hogy csatlakozzanak a bojkotthoz.

Ezzel szemben azt az indexes forrásból származó információt, mely szerint a portál volt főszerkesztője, Dull Szabolcs rendszeresen, az utóbbi időben már napi szinten egyeztetett baloldali politikusokkal, így a DK-s Dobrev Klárával és az MSZP-s Nyakó Istvánnal, a mai napig nem cáfolta senki. Ahogy az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnökének, Bodolai Lászlónak arra a bejegyzésére sem reagált az ellenzéktől senki, amely azt sejteti, hogy Dull Szabolcs szándékosan verte szét a szerkesztőséget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.