Dobra vert zuglói vagyon

Jóval áron alul, az értékbecslésen megállapított összegnél is milliókkal kevesebbért adott el egy villanegyedbeli ingatlant Zugló baloldali vezetése. Horváth Csaba (MSZP) polgármester és szövetségesei az önkormányzati ingatlanok tetőterét is értékesíthetővé tették a büdzsé módosításával.

2020. 07. 20. 7:35
null
Gyorsan túl akartak adni a Thököly úti épületen Fotó: Felhasználó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zugló baloldali vezetése folytatja a kerület ingatlanvagyonának elherdálását; legutóbb egy villanegyedbeli épület jóval áron aluli eladásáról döntöttek. A baloldali többségű képviselő-testület legutóbbi ülésén megszavazta, hogy 18 millió forintért adnak túl a Thököly út 64/B szám alatt található villa mellett álló 155 négyzetméteres épületen, amelyhez az 1400 négyzetméteres telek 28 százaléka is hozzátartozik.

– A főváros legdrágább villanegyedében elhelyezkedő épület és a telekrész, az osztatlan közös tulajdon harmada akár 50 millió forintot is megérhet. Ezzel szemben az eladási összeg megállapításánál figyelembe sem vették, hogy az ingatlanhoz kertrész is tartozik – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Várnai László, a CivilZugló Egyesület elnöke. Szavai szerint, bár raktárként van bejegyezve, a közművesített, cirkófűtéssel, bojlerrel, mellékhelyiséggel ellátott ingatlan értéke egy tollvonással a többszörösére növelhető lenne azzal, ha lakóépületté minősítenék át.

Gyorsan túl akartak adni a Thököly úti épületen

A független önkormányzati képviselő arra is kitért, hogy az önkormányzat gazdasági bizottsága saját hatáskörben döntött az ingatlanrész eladásáról, s csak azután került az értékesítés kérdése a testület elé, miután a döntés felfüggesztésére kérte Horváth Csaba (MSZP) polgármestert. Úgy tűnik, a baloldali városvezetés minél gyorsabban túl akart adni az épületen, mivel hiába készült két, nyilvánvalóan pontatlan értékbecslés után egy harmadik is, amely a korábbinál magasabb eladási árat, 22,4 millió forintot javasolt, a baloldali többség mégis az első, 18 millió forintról szóló eladási ajánlatot szavazta meg. Az is figyelemre méltó – folytatta Várnai –, hogy miközben arra hivatkozva adják el az ingatlant, hogy az önkormányzatnak nem hoz hasznot a bérbeadás, a gazdasági alpolgármester, Hajdú Fló­rián (MSZP) sógora által vezetett Városgazdálkodási Zrt. kötötte meg az előnytelen üzletet még 2017-ben. – Abszurd, hogy a bérbe adott ingatlanjainkat, az aranytojást tojó tyúkokat egyszeri bevételért eladják. Ez az önkormányzati vagyon lassú, de biztos feléléséhez vezet – tette hozzá.

A gazdasági szempontból nehezen indokolható eladással kapcsolatban egyébként még a baloldal sincs teljes egyetértésben, hiszen a Momentum sem szavazta meg az LMP, a DK és a szocialisták által támogatott döntést. Közben Horváth Csabáék módosították az idei büdzsét, és lehetővé tették az önkormányzat tulajdonában álló összes tetőtér értékesítését is. Várnai szerint a tetőterekben az önkormányzat akár szociális lakásokat is kialakíthatna, hiszen Horváthék a kampányukban új szociális lakások építéséről beszéltek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.