Előre közölte a részeg autós: megöli a motorost

Szándékosan gázolt el egy férfi az autójával egy motorkerékpárost, majd ütlegelni, fojtogatni kezdte.

Végh Attila
2020. 07. 16. 11:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Székesfehérvári Törvényszék is helyt adott annak a megállapításnak, hogy nem baleset, hanem emberölési kísérlet történt Bicskén, amikor egy autós elgázolt egy motorost. A bíróság az autó ittas sofőrjét július 15-én letartóztatta.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysághoz múlt vasárnap este érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi autójával elgázolt egy motorost Bicske hétvégi házas övezetében egy földes, jelzés nélküli úton. Az autót egy 44 éves helyi férfi vezette, a 29 éves motoros is környékbeli volt. A közlekedési rendőrök a helyszíni szemlét és a szemtanúk meghallgatását követően nyomozókat is kértek a balesethez, mert olyan információkhoz jutottak, amelyek alapján arra lehetett következtetni, hogy egy egyszerű koccanásnál sokkal több történt.

A gázoló egész nap a telkén, kertjében dolgozott, a motoros pedig pár házzal arrébb éppen a járművét javítgatta. Emiatt többször is próbautat tett a környéken, ami a tanúk szerint nagyon zavarta a kertjében dolgozó gazdát, folyamatosan panaszkodott a zajra és a porra, ami egyébként másokat nem zavart. Ez a panaszkodás a kerti munka során elfogyasztott sörök mennyiségének emelkedésével egyenes arányban egyre nőtt, kora estére eljutott arra a szintre, hogy az ittas kertész közölte a szomszédjaival: még aznap megöli a motorost. A többiek először azt hitték, csak hőzöng, ám amikor részegen beült a kocsijába, és járó motorral várta a motorost, már sejtették a bajt. Meg akarták állítani, de olyan gyorsan pörögtek az események, hogy nem volt idejük.

Amikor a motoros este nyolc óra körül megint felbukkant, a részeg férfi autójával nagy sebességgel elindult szemből, esélyt sem adva a kitérésre, szándékosan nekihajtott a motornak, autójával maga alá gyűrte a kétkerekű járművet. Szerencsére a motoros látta, hogy az autós nem fog kitérni,így az utolsó pillanatban a bokrok közé ugrott. A kocsi sofőrjének ez azonban nem volt elég, kiszállt, ütni, fojtogatni kezdte az árokban fekvő motorost, amit csak a szomszédok megjelenésére hagyott abba.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szándékos emberölés kísérlete, közúti veszélyeztetés és ittas járművezetés gyanújával indított eljárást.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.