időjárás 20°C Benedek 2023. március 21.
logo

Folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtése!

Forrás: facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice
2020.07.09. 19:51
Folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtése!

A koronavírus-járvány sem szabhatott gátat a nemzeti összefogásnak – írja a hivatalos közösségi oldalára feltöltött legfrissebb bejegyzésben az igazságügy-miniszter.

Varga Judit beszámol róla, hogy az Európai Parlament plenáris ülése megszavazta az európai polgári kezdeményezésekre vonatkozó rendeletmódosítást. A módosítás – többek között – a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókról szóló kezdeményezését is érinti.

A mindenki javát szolgáló megoldás lehetővé teszi, hogy a koronavírus-járvány miatt ellehetetlenült aláírási folyamat a kiesett idővel meghosszabbodjék. Örülök, hogy sokunk fellépésének köszönhetően eredményt tudtunk elérni!

A példaértékű összefogásnak köszönhetően már több mint egymillió uniós polgár támogatását élvezi a kezdeményezés. Az egymillió aláírás kritériuma mellett azonban azt a feltételt is teljesíteni kell, miszerint a tagállamok negyedében meghatározott számú aláírást kell elérni.

– Vegyünk egy újabb lendületet! Ne feledjük, együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség! – olvasható Varga Judit Facebook-posztjában.

https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/photos/a.2025259724159640/3490000007685597/?type=3&theater
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.