Körözik a szökevény embercsempészt

Egy ház falának hajtott az autójával meglepetésében az embercsempészbanda egyik sofőrje.

Forrás: police.hu2020. 07. 26. 7:00
null
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háromból egy embercsempésznek sikerült megszöknie a magyar rendőrök elől, valószínűleg hazafutott a zöld határon át. Társai elmondták a nyomozóknak, ki a szökevény, a 25 éves Barbu Mitica ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Tótkomlóson Románia felől érkező, román rendszámú autókra figyeltek fel a rendőrök július 23-án. Éjfél előtt egy személygépkocsit állítottak meg, amelyben csak a sofőr ült. A román férfi azt állította, Ausztriába igyekszik, reggel már munkába kell állnia, de azt nem tudta megmondani, hol, összevissza beszélt. A járőrök elengedték, mert nem volt ellene bizonyíték, de távolról követték a bukaresti rendszámú autó mozgását: sejtették, hogy nem mondott igazat a román férfi. A rendőrök gyanúja beigazolódott: a férfi, amikor azt hitte, a rendőrök már el is feledkeztek róla, megfordult és visszament a magyar–román határ irányába.

A járőrök egy rejtekhelyről figyelték az utat, mikor tűnik fel újra a határ felől a román jármű. Amikor a gépkocsi megérkezett, már egy teherautó is jött mögötte. A tótkomlósi körzeti megbízottak úgy vélték, a teherautó a gyanúsabb, ráadásul a másik járműben még most is csak a sofőr ült, így elengedték, de rádión beszóltak a következő településen dolgozó kollégáiknak, állítsák meg újra a megfigyelt román férfit.

A tótkomlósi járőrök megállították a teherautót, amelyből azonnal kiugrott a sofőr és az egyik, mellette ülő utas, és berohantak az út menti erdőbe. A teherautó másik utasa is megpróbálkozott ezzel, de a rendőrök megbilincselték. A szökevényeknek minden okuk megvolt a menekülésre, a teherautó rakterében, a ponyva alatt ugyanis 29 illegális bevándorló utazott. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogyan kerültek magyar területre, ezért a tíz szomáliai és a 19 szír férfit a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre állították elő a rendőrök. Meghallgatásuk, ellenőrzésük után idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd másnap, július 24-én valamennyiüket átadták a román hatóság munkatársainak.

Még ugyanezen az éjjel elfogták a román személygépkocsi vezetőjét is. A sofőr Kaszaper falu belterületén annyira meglepődött azon, hogy egy rendőrautó elállja az útját, hogy megpróbálta kikerülni a járőröket, s eközben nekiment egy ház falának. Ekkor már két utasa is volt: a szökevények. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói az elfogott román állampolgárokkal szemben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Szökésben lévő társuk, Barbu Mitica ellen körözést rendelt el a magyar hatóság.

A vezetőkép illusztráció.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.