Lecsukatta a bíróság a szegedi bántalmazót

A szegedi férfi naponta verte rokonait, akik sokáig félelmükben erről még panaszkodni sem mertek.

Forrás: ugyeszseg.hu2020. 07. 21. 18:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a szegedi férfit, aki több mint fél éve zaklatta és bántalmazta a nagymamáját és az édesanyját. Az erőszakos gyanúsított panaszát elutasítva július 21-én jogerőre emelkedett a döntés, a két nőnek harminc napig biztosan nyugodtak lesznek az éjszakái, nem kell félniük senkitől.

A 32 éves férfi a válása után 2019 februárjában költözött vissza a szülői házba, az édesanyjával és a nagymamájával élt együtt egy kétszobás szegedi lakásban. A két asszony hónapokkal később maga is tapasztalhatta, miért mehetett tönkre a férfi házassága. Novembertől a férfi újra inni kezdett, részegen járt haza, ilyenkor kötekedni kezdett, majd a szóváltást rendszeresen erőszak követte. A nyolcvanéves nagymamáját és az 56 éves édesanyját többször is felpofozta, egy idő után az számított ritkaságnak, ha nem verte meg őket. A nők senkinek sem mertek panaszkodni, tartva a férfi bosszújától, illetve nem akarták, hogy a gyereküket miattuk vigyék börtönbe.

Július 15-én ismét menetrendszerűen részegen ment haza a férfi, ezúttal a nagymamának támadt, karjánál fogva rángatta az idős asszonyt, rálökte az ágyára, ott ütlegelte. Amikor édesanyja csitítani próbálta, a nő fejét többször beleütötte az ablak sarkába. A nagymama nem tudott elmenekülni, az édesanya megpróbált kirohanni a lakásból, de a férfi beszorította a szekrény mögé, ott ütlegelte míg ki nem merült s le nem feküdt aludni.

Másnap ott folytatta ahol éjjel abbahagyta. A pofozások mellett leszaggatta anyjáról a ruhát, hogy az ne tudjon elmenni otthonról, édesanyja meztelen testét ütötte órákon át. Az anya védelmére kelő nagymamát fojtogatni kezdte, majd letépte a fürdőszoba ajtaját, azt dobta a sértettekre. A verésnek a szomszédok bejelentésére kiérkező járőrök vetettek véget, akik így a bűncselekmény elkövetése közben érték tetten a férfit. A két nő nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, mentőt hívtak ellátásukra, majd kórházba szállították őket.

A szegedi rendőrkapitányság folytatólagosan elkövetett kapcsolati erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt indított nyomozást. Az ügyészség az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását. Bár a gyanúsított és védője megpróbálta meggyőzni a bírót, hogy a bántalmazó önként elköltözik a két asszonytól és soha nem fogja őket bántalmazni, a hatóság ezt nem látta biztosítottnak. A bíróság szerint a két nőnek egyelőre csak akkor lehet nyugalma, ha az elkövető nincs otthon, ezért nem adtak helyet annak a kérelemnek, hogy szabadlábon védekezhessen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.