Tömegével mondtak föl a baloldali Index újságírói

Nem sikerült visszavetetniük az elbocsátott főszerkesztőt, ezért felmondtak az indexes újságírók.

Magyar Nemzet
2020. 07. 24. 18:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken munkaviszonya megszüntetését kezdeményezte az Index hírportál egyik vezető szerkesztője és két főszerkesztő-helyettese, és velük együtt felmondott a szerkesztőség több mint nyolcvan munkatársa is. Mint ismert, két napja a baloldali lap tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Fejlődésért Alapítvány elnöke, Bodolai László leváltotta a főszerkesztőt, Dull Szabolcsot, aki tavaly december óta vezette a lapot. A főszerkesztő elbocsátása után a tulajdonos az Esti Hírlapnak nyilatkozva elmondta, a főszerkesztő-helyettesek koordinálják a portál működését, ami egyáltalán nem számít egyedi jelenségnek a médiában.

A lap munkatársai rá akarták venni a tulajdonost Dull Szabolcs visszavételére, de Bodolai László válaszában azt írta nekik: „A bizalomvesztés olyan mély iránta, vele szemben, hogy nem tudok vele semmilyen módon együtt dolgozni.”

A főszerkesztő elküldésére válaszul pénteken tömeges felmondásba kezdtek a baloldali portál dolgozói, még annak ellenére is, hogy az Index új vezérigazgatója nemrég az a Szombathy Pál lett, aki a Horn-kormány idején a köztelevízió politikai vezetője volt, az igazgatóság új tagjának pedig Sztankóczy Andrást nevezték ki, aki a Gyurcsány-kormány alatt a Magyar Rádió egyik vezetőjeként dolgozhatott.

Az Indexnél régóta gondok vannak, és a lap veszteségesen működik, piaci pozícióját pedig tovább ronthatta, hogy az elmúlt hetekben a szerkesztőség munkatársai, Dull Szabolccsal az élen, folyamatosan politikai hangulatkeltésre használták a felületet. Bodolai László is ezzel indokolta a volt főszerkesztő elbocsátását. Az ügyben kiadott tulajdonosi közleményében úgy fogalmaztak Dull Szabolcsról: „Nem volt módja a piaci helyzetet kedvezőtlenül befolyásoló belső folyamatokat megállítani vagy kontrollálni.”

Az Indexnél zajló folyamatok miatt a Momentum tüntetést szervez péntek estére.

Felmondási hullám az Indexnél

Többen is felmondtak csütörtökön az Indexnél, baloldali médiumok értesülései szerint a távozók között van Dezső András oknyomozó, Szalai Balázs gazdasági újságíró, a szocioriportjairól ismert Janecskó Kata, a kultúra rovat vezetője, Zsuppán András, illetve a volt főszerkesztő-helyettes, Miklósi Gábor is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.