Tovább folytatják a szerencsétlenkedést Karácsonyék

A BKK igazgatósága nem döntött pénteken a Lánchíd felújításának közbeszerzési kiírásáról.

Forrás: ORIGO.HU2020. 07. 17. 14:34
null
Budapest, 2020. június 27. A felújítás elõtt álló Lánchíd 2020. június 27-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) igazgatósága nem döntött ma a Lánchíd felújításának közbeszerzési kiírásáról, arra várhatóan jövő héten kerülhet sor – írta a közösségi oldalán Wintermantel Zsolt, a Fidesz korábbi újpesti polgármestere.

A múlt héten Draskovics Tibor, az igazgatóság elnöke azt nyilatkozta, hogy 99%-ban minden kész van, de ez még sincs így, például nincs még független akkreditált közbeszerzési szakértő sem, aki törvény szerint kötelező lenne – írja.

Bár a főváros szándéka az, hogy a Váralagút felújítását most nem végzi el, és csak a Lánchíd felújítása valósuljon meg, az elmúlt félév mégsem volt elegendő számukra, hogy meghozzák az ehhez szükséges legfontosabb döntéseket. A késlekedés miatt, a legújabb szakértői jelentés szerint tovább romlott a híd állapota, ami további drágulást jelent a felújítás során. Bár az igazgatóság többsége kifejezte szándékát a kiírás támogatásáról, azzal kapcsolatban számos tisztázandó kérdésre hívtam fel a figyelmet, és hivatalos jogi állásfoglalást kértem a főpolgármesteri hivataltól. Megítélésem szerint súlyos hiba, hogy nem került módosításra az engedélyokirat, a főváros beruházási rendelete alapján nem lenne szabad fedezethiány esetén közbeszerzést indítani, ráadásul a feltételes közbeszerzés indoklása sem helytálló. Véleményem szerint ezek alapján szabályosan nem lehet kiírni a közbeszerzési eljárást, súlyos károkat okozhat az elmúlt félév semmittevése. Igazi Mekk mester tempó! – tette hozzá Wintermantel Zsolt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.