Feldman Zsolt hangsúlyozta: a magas hozzáadott érték, a tapasztalat, a megfelelő kockázatkezelés, a piaci igények jó felmérése, az ezekhez alakított termelési struktúra és korszerű technológia adja egy vállalkozás eredményességét. A kormány a támogatások révén ehhez eszközt tud biztosítani – tette hozzá. Közölte: a Vidékfejlesztési program élelmiszeripar fejlesztését célzó támogatása részeként mintegy 900 projekt nyert támogatást összesen 160 milliárd forint értékben.
A kertészeti kultúra kiemelten fontos, ezért a különböző támogatásokkal a kormányzat azt szeretné elősegíteni, hogy a Magyarországon évente megtermelt 8-900 ezer tonna gyümölcs minél jobb minőségben kerüljön a fogyasztók elé, valamint tovább bővüljenek a magyar zöldség-gyümölcs piacának lehetőségei – fogalmazott.
A Simon családi vállalkozás fejlesztését méltatva Jakab István, az Országgyűlés alelnöke a tárca közleménye szerint azt mondta: az új gyümölcsfeldolgozó üzem XXI. századi; új lehetőségeket teremtő, korszerű technológiára alapoz. Minden ilyen beruházás utat mutat és friss lendületet ad a gazdálkodóknak, a vállalkozásoknak – hangsúlyozta.
Tájékoztatása szerint a létesítmény 82 millió forintból épült, ebből 32 millió volt a kormányzati támogatás. A projekt részét az alábbiak képezik: egy diószárító gép, egy gyümölcsfeldolgozó gépsor, egy aszaló- és gyümölcsprés, valamint gyümölcslé és aszalt gyümölcs csomagolására szolgáló berendezések.