Csőzik kérte az érdi sportcentrum építésének az elhalasztását, most mégis a kormányt hibáztatja

Csőzik László érdi polgármester kérésére a kormány kihúzta a sportfejlesztések listájáról az Ercsi úti sportcentrum megépítését Érden. Ám amikor a döntés a Magyar Közlönyben augusztus 14-én megjelent, a baloldali összefogás polgármestere úgy állította be, hogy az érdieket megkárosítja a kormány. Az tény azonban az, hogy maga a polgármester kérte a miniszterelnököt a beruházás elhalasztását.

2020. 08. 17. 16:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A kormány a Magyar Közlönyben pénteken közzétett határozatában több sport- és oktatási fejlesztést visszavont, köztük az érdi sportcentrumét. Ez a döntés nem Érdről szól. Ez a döntés Mészáros Lőrinc kapzsiságáról és Orbán Viktor szeszélyéről szól” – írta vádaskodó bejegyzésében Érd baloldali polgármestere. Csőzik László hozzátette: Orbán Viktor gondolt egyet, és három ellenzéki (Érd, Balatonalmádi, Vác), valamint két kormánypárti (Debrecen, Bonyhád) várost megfosztott egy-egy fejlesztéstől.

Érdekes az előzmény, ugyanis még április 6-án Csőzik levelet írt Orbán Viktor kormányfőnek, amelyben több más között leírja: Érd nem tart igényt a sportcsarnokra.

A levélben Csőzik úgy fogalmaz, hogy mivel az állami forrásaik felhasználását illetően meg van kötve a város keze, ezért a miniszterelnök döntésére van szüksége. „Ezért kezdeményezem, hogy az Érdi multifunkcionális sportközpont beruházás megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésről szóló 1191/2016. (IV. 12.) számú kormányhatározat értelmében előirányzott 3.287.000.000 – azaz mintegy 3,3 milliárd – forint összeget egészben vagy nagy részben szíveskedjen Érd város működési költségeinek fedezésére a 2020. és a 2021. évben biztosítani. Kérem, hogy Miniszterelnök Úr és a Kormány vizsgálja felül a sportcélú nagyberuházásokat, ahol indokoltnak és megvalósíthatónak tartja, ott halassza el a kivitelezést, a pénzt pedig fordítsa közvetlenül a járvánnyal összefüggő védekezésre, olyan formában, hogy azokat az érintett települési önkormányzatok kapják meg.”

Mint kiderült,

a kormány eleget tett Csőzik kérésének és törölte a sportlétesítmény megépítését.

Simó Károly, az érdi Fidesz-KDNP frakcióvezetője úgy reagált a polgármester vádjaira: a többi érdi, aki „csak” annyit szeretne, hogy tovább fejlődjön a város, tovább javuljanak az életkörülmények, ne romoljon a közbiztonság – vagyis a többség – a polgármesternek nem számít. Most (is) ők veszítettek azzal, hogy Érd, Csőzik Lászlónak köszönhetően, kimarad az országos sportlétesítmény fejlesztési programból.

– Érd kapott egy lehetőséget, hogy állami program keretében több milliárd forintért az Ercsi úti sportkomplexum jelentős fejlesztése megtörténjen. Éveken keresztül a helyi baloldal ennek apropóján „stadionozott”, heccelték az érdieket, O1G-ztek és „mészároslőrinceztek” – reagált Simó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.