időjárás 17°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Kormánytagok kerültek karanténba szerdán

Forrás: MTI, Facebook
2020.08.27. 09:26
Kormánytagok kerültek karanténba szerdán

A kormány több tagja is hatósági házi karanténban van, de pozitív tesztről eddig nincs hír.

Szerda óta hatósági házi karanténban van Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára, Orbán Balázs, mert múlt hét szombaton egy olyan magánrendezvényen voltak, amelyen az egyik résztvevő koronavírustesztje pozitív lett – derül ki a Miniszterelnökség csütörtöki közleményéből, amelyben azt is kiemelték, hogy Gulyás Gergely szerdán elvégzett koronavírustesztje negatív lett.

A hatósági házi karantén megszüntetése, a pénteki kormányülésen való részvétel és az azt követő Kormányinfó megtartása csak egy pénteken esedékes második koronavírusteszt negatív eredménye után lehetséges a miniszter számára.

Közben kiderült, hogy Orbán Balázs tesztje is negatív lett, a politikus a Facebookon számolt be a jó hírről. „A hatósági iránymutatásoknak megfelelően járunk el, én addig is, amíg nem tehetek másként, itthonról dolgozom” – írta bejegyzésében a politikus, és megköszönte az érte aggódók üzeneteit.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.