Könyvelés helyett inkább zsebre tette a pénzt a cégvezető

Saját zsebre dolgozott egy cégvezető,, ráadásul a nő jóval érték alatt adta el a vállalkozás nevén levő ingatlanokat,

Forrás: ugyeszseg.hu2020. 08. 10. 9:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kaposvári Járási Ügyészség augusztus 10-én kiadott közleménye szerint jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt vádat emeltek egy 45 éves nővel szemben. A nyomozás során beszerzett bizonyítékok szerint a vádlott egy gazdasági társaság vezetőjeként nem gondoskodott a cég tevékenységének elszámolásáról, illetve áron alul értékesítette a társaság ingatlanát. Az ezért kapott pénzt jogtalanul eltulajdonította, abból saját luxus igényeit fedezte.

A nyomozás megállapította, a 45 éves vádlott 2017 szeptemberében vette át egy nagyatádi székhelyű gazdasági társaság vezetését, majd egy évvel később egy tulajdonos üzletrészének kivásárlása útján a társaság többségi tulajdonosa lett. A cég a vezetőváltás évében és 2018-ban még folytatott kimutatható, adózás alá eső gazdasági tevékenységet, 2019-ben az ügyvezető a korábbi adóévekben még rendezett könyvelési iratanyaggal rendelkező társaság további könyvvezetéséhez szükséges bizonylatokat a könyvelőnek nem adta át, nem készítette el és nem tette közzé a cég beszámolóját, így a társaság vagyoni helyzetének áttekintését meghiúsította.

A vádlott 2018 júniusában lényegesen forgalmi értéke alatt adta el a cég telephelyéül szolgáló és tulajdonában lévő 87 millió forint értékű ingatlant, amikor azon 10 millió forintért adott túl. A sértett gazdasági társaság azonban ehhez az összeghez sem jutott hozzá, mivel azt a nő a cég számlájáról az utalást követő napokban készpénzben felvette és saját céljaira fordította. Az ügyészség vádiratában végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott a vádlottal szemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.