időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Menczer: a legnagyobb veszély most a vírus behurcolása

2020.08.27. 21:16

Jelenleg a legnagyobb veszély a koronavírus behurcolása – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

Menczer Tamás azt mondta: az emberek egy része az egészségét félti, más inkább a munkáját, megélhetését; a kormány a magyar emberekkel összefogva ezekre a kihívásokra keresi a megoldást.

Sajtóhírekre reagálva hangsúlyozta, hogy a külügyminiszter minden jogszabályt betart, az viszont magánügy, hogy hol nyaral a családjával.

A lélegeztetőgépek beszerzésével kapcsolatban arra mutatott rá: a cél az, hogy tömeges fertőzés esetén minden szükséges eszköz rendelkezésre álljon. Magyarország költött a legtöbbet lélegeztetőgépekre. „Nem akartuk, hogy bárki meghaljon azért, mert nincs elég lélegeztetőgép” – fogalmazott.

Ostobaság, hogy az ellenzék azzal vádaskodik, sokat költünk egészségügyi gépekre – jelentette ki -, erre sosem szabad sajnálni a pénzt, az a jó, ha minél több van. Ha úgy alakul, eladják majd azokat az eszközöket, amelyekre nincs szükség – tette hozzá.

Menczer Tamás az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban leszögezte: egy minisztérium nem zár be, nem vonul haza még világjárvány idején sem. Ez természetesen nem vonatkozik a magánszférára, „mi azonban a haza szolgálatára szerződtünk, ez nem választható, néha kockázatokkal jár, de ezt mindenki vállalta” – hangsúlyozta.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy verseny indulhat a beruházásokért, és e téren nagyon fontosak lehetnek a külképviseletek; folyamatos feladat más országok figyelmébe ajánlani a magyar cégeket.

A járvány előtt 4,5 millió munkavállaló volt, a járvány közbeszólt, de új munkahelyeket hoznak létre, és ezt a célt szolgálják az új beruházások is – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.