Rejtély, hogy ki szervezett tűzijátékot Siófokra

Az államalapítás alkalmából augusztus 20-án tűzijáték lesz a Siófokhoz tartozó sóstói szabad strandon. De hogy ki szervezi azt, a helyhatóság nem tudta megmondani.

2020. 08. 17. 18:54
null
20200509 Siófok Koronavírus-járvány Az enyhítések ellenére kevés vendéglátóhely nyitott újra a Balaton partján. Fotó: Sulyok László (SL) Ripost. Fotó: Sulyok László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet felkereste a helyi önkormányzatot, hogy a mindenki által szabadon látogatható eseményen hogyan tudják biztosítani a törvényben szabályzott ötszáz fő alatti létszámot. A helyhatóság azt közölte: a koronavírus-járvány miatt idén nem tartják meg a hagyományos hajóállomásra tervezett eseményt. Arra viszont nem tudtak válaszolni, hogy a Siófokhoz tartozó Sóstói szabad strandon kinek a szervezésében valósul meg mégis az ünnepi tűzijáték. Az ügy érdekessége, hogy a rendezvény a város honlapján is szerepel az önkormányzati programok között.

Siófok Város Önkormányzata nem szervez tűzijátékot, sem nyilvános augusztus 20-i ünnepséget, ahogy a város honlapján kommunikáljuk is folyamatosan – mondta lapunk megkeresésére Illés Virág, a város kommunikációs és turisztikai referense. A Magyar Nemzet a hivatal sajtóosztálynál arról érdeklődött, hogy miként tudják garantálni az ötszáz fő alatti létszámot a szabadon látogatható ünnepi eseményen, ugyanis az önkormányzat honlapja szerint is megrendezik az ünnepi tűzijátékot Siófok-Sóstó szabad strandján, ami szerepel a város ünnepi programjai között is. Lapunk visszakérdezett a hivatalnál, ha az önkormányzat nem, akkor meg tudják-e mondani, hogy ki a szervezője a sóstói tűzijátéknak. A válaszuk annyi volt: sajnos nem.

Ezek szerint az önkormányzat – közlésük szerint – nem tudja, hogy a hivatalos ünnepi programjukban is szereplő tűzijátékon ki lövi fel a rakétákat az önkormányzat tulajdonában lévő cég, a Balaton-parti Kft. strandján. A Kft. kezelésében van Siófok összes szabad strandja, a közterület-használati engedélyt az önkormányzati cégnek kell engedélyeznie.

Magyarország Kormánya még júliusban azt a döntés hozta, hogy lemondja a Szent István-nap köré szervezett összes állami ünnepséget és programsorozatot a koronavírus-járvány miatt, majd később úgy határoztak: hatályban tartják azt a rendelkezést, amely szerint ötszáz fő felett nem lehet tömegrendezvényeket tartani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.