időjárás 12°C Emőke 2023. március 23.
logo

Az önkormányzat támogatásával bővül a Hegyvidéki Szív- és Érgyógyászati Klinika

Nagy Orsolya
2020.09.24. 15:53
Az önkormányzat támogatásával bővül a Hegyvidéki Szív- és Érgyógyászati Klinika

Zöld utat kapott a Hegyvidéki önkormányzattól a Szív- és Érgyógyászati Klinika fejlesztése és bővítése. Ennek érdekében a XII. kerületi önkormányzat a Városmajor utca 70. szám alatti ingatlanát a Magyar Államnak átadja, döntött a képviselő-testület.

A városmajori klinika amellett, hogy európai szinten is vezető szívgyógyászati centrum, és napjaink kiemelt népegészségügyi problémájának egyik országos felvételi központja, oroszlánrészt vállal a XII. kerület szív- és érrendszeri betegeinek kezelésében. Az intézmény fejlesztése és bővítése az Egészséges Budapest program részeként nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű. Ezért az önkormányzat is támogatja, hogy a klinikán a tervezett új diagnosztikai központ és a szívtranszplantáció fejlesztését elősegítő új részleg létrejöjjön, valamint a műtői kapacitásbővítés is megvalósuljon – tudta meg a Magyar Nemzet. A klinika bővítése érdekében a XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat a Városmajor utca 70. szám alatti ingatlanát a Magyar Államnak átadja, döntött csütörtökön a képviselő-testület.

Az önkormányzat lapunkkal azt közölte: a XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat fontosnak tartja, hogy a szívkórház a későbbiekben is a XII. kerületben működjön, ezáltal biztosítva, hogy a fejlesztést követően is elérhető legyen a magas szakmai színvonalú szív- és érgyógyászati ellátás a Hegyvidék szívbetegei és lakosai számára.

„Bízunk benne, hogy az ingatlan átadásával a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika megfelelő módon fejlődhet, az ÉKC Új Szent János Kórházzal kialakított, évtizedek óta tartó sokrétű együttműködése folytatódhat, és országos vezető szerepét a növekvő betegforgalom ellátásának biztosításával a későbbiekben is megőrizheti” – írták lapunkhoz eljuttatott közleményükben.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.