Az önkormányzat támogatásával bővül a Hegyvidéki Szív- és Érgyógyászati Klinika

Zöld utat kapott a Hegyvidéki önkormányzattól a Szív- és Érgyógyászati Klinika fejlesztése és bővítése. Ennek érdekében a XII. kerületi önkormányzat a Városmajor utca 70. szám alatti ingatlanát a Magyar Államnak átadja, döntött a képviselő-testület.

2020. 09. 24. 15:53
null
Szívátültetés, transzplantáció, kórház, műtét egészségügy, Városmajori szívklinika
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A városmajori klinika amellett, hogy európai szinten is vezető szívgyógyászati centrum, és napjaink kiemelt népegészségügyi problémájának egyik országos felvételi központja, oroszlánrészt vállal a XII. kerület szív- és érrendszeri betegeinek kezelésében. Az intézmény fejlesztése és bővítése az Egészséges Budapest program részeként nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű. Ezért az önkormányzat is támogatja, hogy a klinikán a tervezett új diagnosztikai központ és a szívtranszplantáció fejlesztését elősegítő új részleg létrejöjjön, valamint a műtői kapacitásbővítés is megvalósuljon – tudta meg a Magyar Nemzet. A klinika bővítése érdekében a XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat a Városmajor utca 70. szám alatti ingatlanát a Magyar Államnak átadja, döntött csütörtökön a képviselő-testület.

Az önkormányzat lapunkkal azt közölte: a XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat fontosnak tartja, hogy a szívkórház a későbbiekben is a XII. kerületben működjön, ezáltal biztosítva, hogy a fejlesztést követően is elérhető legyen a magas szakmai színvonalú szív- és érgyógyászati ellátás a Hegyvidék szívbetegei és lakosai számára.

„Bízunk benne, hogy az ingatlan átadásával a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika megfelelő módon fejlődhet, az ÉKC Új Szent János Kórházzal kialakított, évtizedek óta tartó sokrétű együttműködése folytatódhat, és országos vezető szerepét a növekvő betegforgalom ellátásának biztosításával a későbbiekben is megőrizheti” – írták lapunkhoz eljuttatott közleményükben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.