A kormány kiemelt célja az egészségügyi ellátás korszerűsítése

A magyar kormánynak 2010 óta egyik kiemelt célja a hazai egészségügyi ellátás korszerűsítése – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára a helyi védőnői szolgálat felújított épületének átadásán kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabezdéden.

Forrás: MTI2020. 09. 15. 14:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vitályos Eszter elmondta, az elmúlt években európai uniós forrás segítségével újítottak fel 77 kórházat, 54 rendelőintézetet és 104 mentőállomást, emellett 23 új rendelőintézet és 31 mentőállomás épült meg.

Öt népegészségügyi program indult célzott szűrőprogramokkal, egyre több orvos és egészségügyi szakember dolgozik itthon, emelkedik a születéskor várható élettartam, a legújabb statisztikai adatok szerint pedig több gyermek született idén, mint korábban – sorolta az elért eredményeket az államtitkár.

A több mint 43 millió forint értékű, uniós támogatású beruházásról szólva elmondta, a fejlesztés megkönnyíti és komfortosabbá teszi az itt élők mindennapjait.

A védőnők munkája minden közösségben – az orvosokéhoz és a tanárokéhoz hasonlóan – felbecsülhetetlen értékű, ezért megnyugtató látni, hogy a tiszabezdédi édesanyák és gyerekek támogatói és pártfogói mostantól korszerű körülmények között, kulturált munkakörnyezetben végezhetik a családokat segítő tevékenységüket – fogalmazott az államtitkár.

Hozzátette, a most megvalósult fejlesztés remek példája az önkormányzat, a lakosság, a kormányzat és az orvosszakma együttműködésének és közös elképzeléseinek. Így emelkedik az egészségügyi ellátás színvonala, fejlődik egy alanyi jogon járó szolgáltatás és így lesz jobb és komfortosabb a betegellátás – hangoztatta Vitályos Eszter.

Megemlítette, 2014 és 2020 között 530 millió forint uniós támogatás érkezett Tiszabezdédre.

Az ünnepségen részt vett Daku Attila (független) polgármester, Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke és Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője, aki köszöntőjében elmondta, jól használták fel az ide érkező támogatásokat, ennek ékes példája a védőnői szolgálat projektje.

A beruházás során az erősen leromlott állapotú épületen elvégezték a teljes belső és külső rekonstrukciót, az akadálymentesítést és energetikai korszerűsítést, valamint műszereket, gépeket, informatikai és egyéb eszközöket vásároltak.

Az államtitkár szabolcsi körútja során átadta a 68 millió forintból felújított tiszabezdédi polgármesteri hivatalt és a közeli Tuzsér termelői piacát is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.