Buszmegállóban támadtak egy mozgássérült utasra

A rendőrök elfogták azt a nőt, aki Vácott egy buszmegállóban egy rokkantnyugdíjast bántalmazott. A gyanúsított beismerő vallomásában azt mondta: sértegetései miatt vágta fejbe többször a férfit egy sodrófával. Arra, hogy kézitáskájában miért volt ott egy konyhai eszköz, nem adott magyarázatot.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 09. 28. 14:46
Garázdaság helyszín
Fotó: Sagyibó Melinda Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy menetrend szerinti helyi járatú autóbuszra szállt fel egy csörögi nő szeptember 27-én délelőtt Vácon. Menet közben a gyér utasforgalmú járaton szóváltásba keveredett egyik utastársával, aki szerinte az átlagosnál több helyet foglalt el. A megszólított, mozgásában korlátozott utastárs először visszautasította a kötekedő asszony kioktatásait, majd inkább jelezte leszállási szándékát, nem akarta folytatni a vitát. A tanúk szerint a nő sérelmezte, amiért az utas visszaszólt neki, ezért ő is leugrott a buszról, kézitáskájából előkapott egy sodrófát, amivel több alkalommal hátulról fejbe vágta a férfit. A mozgásában korlátozott sértett próbált karjával védekezni, de a súlyosabb sérülésektől a buszsofőr mentette meg. A jármű már elindult, amikor kitört a verekedés, a vezető fékezett, leszállt, majd a támadó nőt a kabátjánál fogva elrángatta a sértettől. A sofőr szerint a rendszeresen a busszal közlekedő, mozgássérült utassal eddig soha nem volt baj, így nem tudta elfogadni a támadó nő védekezését, aki azt mondta, a férfi mocskolódását torolta meg a sodrófa többszöri meglendítésével, fenyegetni akart, és csak véletlenül találta el a sértettet.

 

Fotó: Police.hu

A sofőr rendőrt és mentőt hívott, közben vigyázott az 51 éves fejsérültre. Addig a gyanúsított a sodrófát elrejtette egy bokorban, a bűnügyi technikusok találták meg az eszközt. A 44 éves nő a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését. A Váci Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.