Cigarettát kért, majd ebbe bele is halt

Negyvennyolc órán belül elfogták a rendőrök azt a fiatal férfit, aki halálos ütéseket mért egy idegenre

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 09. 04. 12:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy óbudai étteremben szórakozott egy fiatalokból álló társaság augusztus utolsó éjszakáján. Augusztus 31-én hajnalban többször is kimentek a szórakozóhely előtti utcafrontra cigarettázni, ahol összeszólalkoztak egy számukra ismeretlen, idősebb férfival. Az idegen cigarettát próbált meg kérni a dohányzó társaságtól, azok többször is eltessékelték, ám a kéregető minduntalan újra és újra próbálkozott. Erőszakossága miatt szóváltásba keveredett a mulatozókkal, akik közül aztán kilépett egy húszéves férfi, és többször ököllel arcon ütötte a kéregetőt. A sértett összeesett, majd lefeküdt egy közeli tér padjára, a társaság pedig visszament az étterembe. Zárórát követően ők is, a személyzet is hazament.

A rendőrséghez a 112-es segélyhívón keresztül augusztus 31-én kora hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy egy eszméletlen, földön fekvő férfi találtak Budapest III. kerületében, a Bécsi út egyik vendéglőjéhez közeli parkban. A mentők kórházba szállították, jelezve, hogy súlyos bántalmazás nyomait észlelték a betegen. Az orvosok mindent megpróbáltak, de nem tudtak segíteni a férfin, az ellátás ellenére meghalt, az előzetes igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint egyértelműen a pár órával korábban elszenvedett ütések okozták a halálát.

A rendőrök a környéken elvégzett adatgyűjtés és tanúkutatás során szereztek tudomást az verésről, még nem telt el 48 óra sem az eszméletlen férfiról szóló bejelentés óta, amikor dunaharaszti lakásáról előállították a húszéves L. Rolandot. A férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói halált okozó testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vették. A Magyar Nemzet információi szerint gyanúsított nem tagadta a bántalmazást, szerinte a sértett akkor még nem volt olyan állapotban, hogy segítségre, mentőre lett volna szüksége, nem érzi magát felelősnek a sértett halála miatt. A bíróság szeptember 4-én bűnügyi felügyelet alá helyezte a férfit, aki harminc napig nem hagyhatja el a lakóhelyét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.